Нека започнем с универсалната истина, която всички знаем и тя

...
Нека започнем с универсалната истина, която всички знаем и тя
Коментари Харесай

Като бягаш от това, което те наранява, няма да се излекуваш

Нека стартираме с универсалната истина, която всички знаем и тя е, че разделите са гадни. Те са същински мъчителни и ни карат да е чудим за какво изобщо сме почнали нещо с някой.

Разделите тестват какъв брой издържливи сме в действителност, само че не всичко е черно и бяло. Има една сива зона при разделите, за която никой не ти споделя. Тя е сред рационалността и лудостта и по тази причина е толкоз мъчно да се види.

Ето 5 чисти истини за разделите, които никой не ти споделя, и които могат да облекчат болката ти.

Не можеш да избираш да не изпитваш болежка, само че можеш да избереш да не страдаш.

Да изпитваш болежка и да страдаш са две разнообразни неща, въпреки постоянно да ги считаме за едно. След разлъка, тялото и мозъка ни минават през голямо количество болежка, която не можем да направляваме.

Сърцето те боли, мъчно ти е да дишаш и се чувстваш разочарована. Всичко това е неизбежно, само че страданието не е наложително.

Да страдаш значи да не можеш да спреш да премисляш нещата. Означава да си задаваш доста въпроси и да обвиняваш себе си и вселената за всички компликации, които раздялата ти е донесла.

Страданието е оня дребен глас в главата ти, който ти задава въпроси като: Какво щеше да се случи, в случай че направя това или това? Защо не забелязах по-рано? Защо аз? Сега идва най-трудната част – по какъв начин ще избереш да не страдаш, нали това става автоматизирано.

Да избереш да не страдаш несъмнено не е елементарно и се прави като спреш да си задаваш всички тези въпроси, тъй като не са същински.

Те не са част от теб, а са нещо, което може да бъде отстранено.

Думата „ заслужава ” е капан

Когато се случи нещо неприятно като разлъка, имаме склонността да я свързваме с думата „ заслужава ”.

Казваме си, че не сме го заслужили, и може би някой различен, го е заслужил.

Когато стартираме да дефинираме кой какво заслужава страдаме още повече.

Всички ние заслужаваме да изпитаме взаимна обич и единствената разлика е, че някои я изпитват по-рано от други.

Ако непрекъснато мислиш за това какво заслужаваш и какво не, се объркваш и натъжаваш още повече.

Що се отнася до раздели, би трябвало да забравите думата „ заслужава ”, тъй като другояче ще удължите болката си. Ако бягаш от това, което те наранява, няма да се излекуваш в никакъв случай.

Всички се оправяме друго с разделите. Някои пият нощ след нощ, някой се хвърлят в нова връзка, други намират нещо, което да ги разсейва от болката, която усещат.

Но истината е, че каквото и да вършим, единственото нещо, което ще ни излекува е времето.

Като бягаш от това, което те наранява, няма да се излекуваш.

Каквото и да правиш, болката ще спре, когато мине задоволително време.

Да простите на себе си и на някогашния е наложително, в случай че желаете да бъдете щастливи още веднъж. Със сигурност ще е доста мъчно да простиш на някой, който се е държал зле с теб, само че запомни, че го правиш за себе си.

Най-лошото, което можеш да направиш след разлъка е да се преструваш, че всичко е наред, до момента в който от вътрешната страна ти иде да избухнеш.

Да простиш на някогашния и на себе си е ключа за постигане на същинското благополучие още веднъж.

Защото в случай че изпитваш гняв, отчаяние и горест, те ще останат вътре в теб, до момента в който не простиш. Никога няма да можеш да започнеш нова връзка и да бъдеш щастлива с някой различен, в случай че не простиш на себе си и на някогашния за предходната.

Това е неизбежна част от живота, през която би трябвало да преминем, с цел да стартираме нова глава от живота си.

източник: lifezone.bg

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР