Нека всички български граждани да бъдат спокойни. Правителството има абсолютно

...
Нека всички български граждани да бъдат спокойни. Правителството има абсолютно
Коментари Харесай

Петков: Единствената диверсификация, която имаме, е в гаража на г-жа Арнаудова, с един джип там

Нека всички български жители да бъдат спокойни. Правителството има безусловно подготвен проект за този сюжет, този проект е подготвен от най-малко един месец. Министерството на енергетиката има точни стъпки за осъществяване. Няма да бъдат понижени подаванията на газ, нито ще бъдат ограничавани. Имаме явен проект от кое място ще дойдат другите доставки на газ, беседваме и с Европейска комисия. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят, съобщи кореспондент на

По думите му прекъсването на подаване на съветски газ не е проблем сред България и " Газпром ", а сред Европейски Съюз и " Газпром ". Той заяви, че още на следващия ден вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов ще имат посещаване до Брюксел, с цел да обсъдят въпроса с европейските сътрудници.

Причината за прекъсването е поради настояването да се заплаща в рубли през трети страни, които не са част от съществуващия газ. Ние обаче няма да се поддадем на този вид шантаж и ще създадем цялостен обзор на договорите ни с " Газпром ", тъй като това е едностранен шантаж, безапелационен бе Петков.

Факт е, че след 3 милиарда изхарчени средства единственото, което имаме като диверсификация, е може би в гаража на госпожа Арнаудова, с джип там, разяснява той последните изказвания на някогашния министър председател Борисов.

По отношение на интерконектора с Гърция министър-председателят увери, че " всичко върви по проект " и през юни физическото осъществяване на връзката ще бъде готово.

Няма риск за никого, бяхме готови за този вид още преди месец, акцентира още един път.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР