Нека видим дали можете да получите правилен въпрос, на който

...
Нека видим дали можете да получите правилен въпрос, на който
Коментари Харесай

Къде отиват мазнините, които „изгаряте“, когато тренирате?

Нека забележим дали можете да получите верен въпрос, на който съвсем 150 лекари, диетолози и физически треньори са дали отговор неправилно.

Въпросът е елементарен: когато някой тренира и отслабне, къде отиват изгубените мазнини?

Вашите варианти са:

а) Мазнините се трансформират в сила или топлота

б) Мазнините стават мускули

в) Мазнините се трансформират във въглероден диоксид и вода

Ако сте дали отговор с а или б, не се тормозете, вие сте един от 147 специалисти, които също са сбъркали в изследване, извършено от учения Рубен Меерман, откривател в Училището по биомолекулярни науки към Университета на Нов Южен Уелс, Австралия.

Най-често срещаният отговор беше, че мазнините се трансформират в сила, а това опонира на закона за опазване на материята, на който се подчиняват всички химични реакции.

По отношение на вид б, Меерман разяснява, че е невероятно мазнините да станат мускули.

Точният отговор е с, което прави белите дробове „ главният отделителен орган на мазнините “, съгласно Меерман в изследване, оповестено в British Medical Journal през 2014 година

„ Ако загубите 10 кг мазнини, 8,4 кг ще бъдат изхвърлени през белите дробове, а останалите 1,6 кг ще станат вода “, написа Меерман в средата на март в портала The Conversation.

С други думи, ние на процедура издишваме цялото тегло, което губим.

Защо лекарите бъркат?

От интервюираните 150 специалисти единствено 3 дадоха отговор вярно.

Меерман организира своето изследване измежду австралийски експерти, само че както споделя пред Би Би Си Мундо, той е разкрил същото неправилно разбиране в Съединени американски щати, Обединеното кралство и няколко европейски страни.

„ Начинът, по който университетите сега преподават метаболизъм, се концентрира извънредно върху силата в молекулата, която се метаболизира “, споделя Меерман.

Той се базира на това като на " силата, която навлиза - силата, която излиза на открито ". В своето проучване той загатва, че курсовете по биохимия в учебните заведения се концентрират доста върху производството на сила.

Заключенията на експерта се основават на обстоятелството, че с изключение на храните и напитките които ядем, би трябвало да вземем поради и кислорода, който вдишваме.

Например: в случай че в тялото ви влязат 3,5 кг храна и вода плюс 500 грама О2, общо има 4 кг, които би трябвало да излязат още веднъж.

„ В противоположен случай ще напълнеете “, написа Меерман.

Когато дишаме, ние произвеждаме въглерод, тъй че в случай че дишаме повече, ще загубим повече лой, превърната във въглерод...дали е правилно обаче?

" За страдание не ", споделя Меерман. „ Дишането повече от нужното ще докара единствено до хипервентилация, което единствено ще ви замая или ще припаднете. “

" Единственият метод, по който можете умишлено да увеличите количеството въглероден диоксид, който тялото ви създава, е посредством придвижване на мускулите си. "

В допълнение към упражненията, огромният академик загатва и други способи, по които произвеждаме въглероден диоксид.

Например, човек с тегло 75 кг създава към 590 грама въглероден диоксид в положение на покой.

Според Меерман, ключът към отслабването е „ да ядете по-малко и да се движите повече “.

„ Всяка диета, която доставя по-малко гориво, в сравнение с изгаряте, ще накара трика да проработи “, заключава той.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР