Нека стане ясно, че има официално акредитирани представители на Специалните

...
Нека стане ясно, че има официално акредитирани представители на Специалните
Коментари Харесай

Илиян Василев: Не е грешка изгонването на дипломатите

Нека стане ясно, че има публично упълномощени представители на Специалните служби. И сега в Руското посолство има такива, които могат да се легитимират и те могат да правят своята активност. Това сподели Това сподели пред Нова тв дипломатът Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Русия от 2000 до 2006 година. във връзка изгонването на съветските дипломати.

" Разбира се, наблюдават се, само че това е обикновено, защото и сред службите има някакво взаимоотношение – има тематики, които са общи, като тероризъм и производни на тях ", уточни Василев. На въпрос тях ли гоним, той отговри: " Гоним и тях, тъй като те са формалните отговорници на мрежите и за работата. Поради тази причина те носят своята отговорност и няма по какъв начин те да останат, а подчинените им да си тръгнат ".

Според дипломата не може да бъде неточност изгонването на съветските дипломати, " тъй като не знаем върху каква база са стъпили службите, какви са докладите”. Според него задоволително съображение да се експулсира даден посланик е, в случай че се открие, че той работи с изключение на за Министерството на външните работи, и за някоя работа.

" По същия метод в нашето посолство в Москва също има представители на Министерство на вътрешните работи, на службите и това е обикновено. Във всяко посолство има ".

Василев разяснява дейностите на посланика на Руската федерация у нас Еленора Митрофанова. Нарече " неприемлив " нейния ултиматум към страната ни и акцентира: „ В момента, в който беше връчила нотата с ултиматума, тя трябваше неотложно да бъде отзована. Колкото повече Митрофанова стои, толкоз повече вреди нанася на съветската дипломация, на съветската дипломатическа служба”.

Василев изрази мощно подозрение, че ще се стигне до закриване на посолството на Руската федерация у нас. „ Русия ще загуби доста в тази история, в случай че тя понечи да закрие посолството си тук”, счита той. По думите му и в предишното е имало експулсации на дипломати от Русия. А дали ще има следствие в този момент, даде за образец думите на основния прокурор Иван Гешев по случая: " Вижте по какъв начин той побърза да каже, че той няма нищо общо с това, с което той емплицитно сподели, че няма да повдигне никакви обвинявания на никой”.

За обстоятелството, че е в черния лист на Кремъл за влизане в Русия, дипломатът разяснява: „ Аз в никакъв случай не съм бил против Русия, просто желаех да направя нашите връзки уравновесени. Не както през днешния ден - те в действителност да са замръзнали в посока от България към Русия. Всички връзки, които имаме, са във връзка на брокерството на избрани политици и олигарси на енергийни доставки от Русия към България ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР