Нека си признаем — животът е скъп. Дори преди инфлацията

...
Нека си признаем — животът е скъп. Дори преди инфлацията
Коментари Харесай

5 начина да намалите разходите и да спестите повече пари сега

Нека си признаем — животът е безценен. Дори преди инфлацията да стартира да пораства през последните години, беше елементарно да затънете в разноски, без да остане нищо, което да спестите за бъдещето. И защото в този момент инфлацията води до повишаване на цените на всичко - от хранителни артикули до горива, става още по-трудно да се поддържа бюджет, като към момента има пари за прибиране за черни дни.

За благополучие има някои елементарни стъпки, които можете да предприемете, с цел да намалите разноските си и да употребявате това, което спестите, с цел да се подготвите за бъдещето. Не постоянно ще е елементарно, само че с малко деликатно обсъждане и обмисляне можете да разработите тактика, с цел да отделите пари за спестявания и да продължите да живеете благополучен, пълностоен живот.

Търсете място за предпазване на пари, които спестявате? Потърсете високодоходни спестовни сметки в този момент.

5 метода да намалите разноските и да спестите повече пари в този момент

Ето няколко метода, по които можете да намалите разноските си и да си позволите да оставите повече пари настрани за бъдещето.

Намалете развлеченията

Когато се пробвате да спестите пари, погледнете парите, които харчите за развлечения. Не е нужно да спирате напълно да се наслаждавате на източника си на забавление; просто потърсете способи да го извършите по-евтино, най-малко за известно време.

Например, в случай че обичате да ходите на кино, помислете дали да не ходите един път месечно вместо два пъти (или повече) и хванете повече филми, когато са налични за наемане. Можете също да намалите други разноски тук — като да вземем за пример да отидете на кино, само че да пропуснете пуканките.

Помислете дали да не употребявате документ за депозит, с цел да инвестирате парите, които спестите.

Не яжте толкоз постоянно на открито

Ерата на приложенията за онлайн доставка като Seamless и Grubhub улесни заетите експерти да поръчват храна от заведения за хранене. Въпреки че простотата е прелестна, тя може да окаже действително влияние върху портфейла ви по-рано, в сравнение с по-късно.

Намаляването на бюджета ви за доставка на храна до една вечер седмично може да ви остави доста пари за икономисване. Ако готвенето е смущаващо за вас, направете го групово занятие и се научете да готвите с вашия сътрудник, семейство или съквартиранти.

Намалете дома си

Да имате необятен дом е ужасно, само че това може да докара до доста разноски: по-високи жилищни заплащания, повече поддръжка и така нататък Независимо дали сега наемате или притежавате личен дом, помислете за търсене на по-малко място за живеене. Може да отнеме известно време да свикнете — и може да се наложи да изчистите някои от движимостите си — само че ще спестите пари и може би ще живеете по-прост, по-рационализиран живот.

Помислете за потребностите си от превоз

Притежаването на кола е скъпо. Не единствено би трябвало да платите за колата, само че има и разноски за поддръжка, гориво и паркинг, които би трябвало да имате поради. Ако фамилията ви има две коли, запитайте се дали можете да се задоволите единствено с една. Ако живеете в огромен град с добър публичен превоз, може би въобще нямате потребност от персонална кола.

Анулирайте ненужните абонаменти 

Случвало ли ви се е това преди? Виждате публикация, която желаете да прочетете, само че е зад платена стена. Регистрирате се за безвъзмезден седемдневен експериментален интервал, четете публикацията и по-късно забравяте за пробния интервал. Година по-късно разбирате, че сте плащали $7 на месец за новинарски уебсайт, до който рядко влизате.

Прегледайте сметката си от кредитната си карта и намерете абонаменти за списания, услуги за стрийминг и уеб страници, които не употребявате и ги отменете. Това в последна сметка може да ви спести изненадващо огромна сума.

Изводът

По-трудно от всеки път е да заделяте пари за бъдещето. Много американци, изключително младежи, усещат, че просто не могат да си го разрешат. Това обаче не е безусловно правилно. Като вземете някои елементарни бюджетни решения, можете да намалите разноските си и да спестите за бъдещето. Необходими са единствено малко мисъл и обмисляне.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР