Нека признаем: всеки от нас поне веднъж в живота си

...
Нека признаем: всеки от нас поне веднъж в живота си
Коментари Харесай

Грешките които не трябва да правим по време на пране

Нека признаем: всеки от нас най-малко един път в живота си е съсипвал обичаната си дреха, заради погрешно измиване. Днес ще ви кажем по какъв начин да избегнете най-непростимите неточности, като в същото време запазите истинския тип на облеклата си. Измиването е неизбежно събитие, тъй че дано се опитаме да го създадем по-ергономично и леко.

1. Неправилно подбиране

Просто обособяване на бяло от черно и цветно не е задоволително. За да избегнете щета на тъканта, не перете кърпи и синтетични материали дружно или вълнени якета с други тъкани. Новите облекла би трябвало да се перат настрана от старите, защото пресните тъкани могат да оцветят водата доста повече.

2. Гръб и несвоевременен метод

Не е нужно да търкате петна с всички сили, бурно и жестоко - това може да повреди тъканта. По-добре да го извършите деликатно и методично. Запомнете: колкото по-малко време минава от момента, в който сте „ засадили “ леке??върху облеклата си, толкоз повече шансове имате да се отървете от него изцяло

3. Твърде доста прахуляк

Друга постоянно срещана неточност е потреблението на прекалено много препарат. Внимателно прочетете инструкциите на опаковката на продукта!

4. Опасни " зъби "

Не забравяйте да закопчавате циповете до дъно! Металните зъби могат да повредят деликатните материи, които перете с дънки или суичър с цип.

5. Повече или по-малко?

Помислете два пъти, преди да употребявате белина; прекалено много белина може да повреди тъканта, което я прави по-малко издръжлива. Не всички петна изискват избелване. Например, с цел да се отървете от мазни петна, кръв или пот, поставете чорапите или прането в огромна тенджера, прибавете малко лимонен сок и изчакайте до момента в който заври водата. Оставете по този начин за 5-6 минути.

6. Съсипани кърпи

За кърпи в никакъв случай не използвайте омекотители, когато ги перете. Те понижават абсорбцията на кърпите, което опонира на главната им функционалност.

7. Пране на бански

Дори не си и помисляйте да поставите банските си костюми в пералнята! Този способ на пране е противопоказен за тях, защото може необратимо да повреди тъканта, изключително в случай че е спандекс (или еластан). Ръчното измиване в леко топла или даже студена вода с мек сапун е най-правилният метод.

8. Претоварване на пералнята

Много домакини, пробвайки се да перат допустимо най-вече облекла едновременно, претрупват барабана на пералнята, което е неприятно както за устройството, по този начин и за облеклата. Тъканта в подобен стеснен миг се раздира и машината стартира да вибрира мощно.

9. Забравяне, че прането е готово

Тога го вършим много постоянно, тъй като непрестанно се опитваме да вършим по доста неща на един път. Опитайте се да извадите измитото пране от машината допустимо най-скоро; това ще улесни гладенето. Освен това, нещата, които са забравени повърхностно в барабана, рискуват да получат неприятна миризма.

10. Липса на грижи

Пералната машина натрупва бактерии, които могат да причинят неприятна миризма или даже плесен. Оставете вратата на уреда отворена след измиване, с цел да може вътрешността да изсъхне и да се проветри. Препоръчваме също по този начин да почиствате машината най-малко един път месечно с гъба и препарат. И не забравяйте да употребявате постоянно средство за премахване на котлен камък!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР