Нека не разделяме общините и проектите по политически признак, каза

...
Нека не разделяме общините и проектите по политически признак, каза
Коментари Харесай

Хасан Азис: Да не разделяме общините по политически признак

Нека не разделяме общините и плановете по политически симптом, сподели пред „ Фокус “ кметът на Община Кърджали и заместник-председател на Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) Хасан Азис във връзка изказванието на Българска социалистическа партия, че държавното управление на Бойко Борисов раздава без ясни правила средства на общини, ръководени от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Според Азис това по-скоро би трябвало да е мотив за обединяване и за искане на повече средства за българските общини. „ Кметовете на Движение за права и свободи, както и кметовете на всяка една политическа партия, са длъжни да работят в полза на хората. Това значи, че би трябвало да осъществят своите планове и да търсят благоприятни условия за финансирането на разнообразни планове, които са в полза на всички жители и за развиването на районите. Тук мога да кажа, че кметовете на Движение за права и свободи имат една доста добра планова подготвеност, с която търсим благоприятни условия да осъществяваме своите планове по обитаемоте места. Всеки опит за реализирането на един или различен план, финансиран от държавния бюджет, да бъде отвеян към политически симптом, не е в полза на локалната власт. По-скоро всички ние би трябвало да се обединим към това да търсим благоприятни условия държавното управление да има по-ясна политика във връзка с локалната власт, да има по-голямо финансиране на локалните планове и да подкрепя локалната власт “, сподели той.

Кметът на Кърджали обърна внимание, че като представители в локалната власт в народен мащаб кметовете от Движение за права и свободи са втора политическа мощ. „ Самото финансиране на разнообразни планове не е в полза на локалната власт да се прави оценка единствено по политически симптом. В това отношение бих призовал сътрудниците от всички политически партии да обединим напъните си за увеличение на опциите за финансиране на локалната власт “, разяснява Азис. По думите му финансирането на общинските планове не би трябвало да е мотив за разделяне на кметовете. „ Напротив, всеки един план, осъществен, без значение в коя част на страната, без значение от представител на коя политическа партия, е един триумф за локалната власт “, акцентира Хасан Азис. Той изясни, че не изпитва ревнивост по никакъв метод към осъществен план на община, от която и да е политическа партия.
„ Разбирам болката на сътрудниците от другите политически партии, само че това е един мотив единствено и само да можем да обединим напъните си да има повече осъществени планове допълнително общини на страната “, разяснява Хасан Азис.

Кметът на Кърджали изясни, че планът за път, който се осъществя в страната, както и една улица или един тръбопровод, никога не се прави, тъй като там живеят хора, които са от дадена политическа партия, а в полза на хората.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР