Нека да сме честни – пухкавата талия е не само

...
Нека да сме честни – пухкавата талия е не само
Коментари Харесай

С тези съвети ще свалите излишните килограми в талията

Нека да сме почтени – пухкавата талия е освен предвестител на здравословни проблеми. Чисто естетически тя просто не е красива и скапва фигурата ни.

Мазнинките към стомаха и кръста са свързани с развиването на диабет втори вид и заболявания на сърцето. Всяка талия, която надвишава 102 см при мъжете и 88 см при дамите, е считана за нездравословна.

Ето 6 съвета, които ще ви оказват помощ да свалите непотребните килограми в талията.

1. Не яжте сладко и избягвайте подсладените питиета

Захарта има ужасни последствия за метаболизма на всеки организъм. Тя е формирана от глюкоза и фруктоза, като единствено втората може да бъде обработена от черния дроб, освен това не напълно. Когато консумирате прекалено много сладки храни, той се задръства и е заставен да трансформира фруктозата в мазнини. Така черният дроб затлъстява и се натрупва маса към талията и корема. Затова включете в менюто си плодове вместо захарни лакомства. В тях също има фруктоза, само че надалеч по-малко, в сравнение с в рафинираната захар.

2. Яжте повече протеини

 С тези препоръки ще свалите непотребните килограми в талията

Протеините са супер значими, в случай че желаете да отслабнете. Според едно проучване хората, които одобряват повече протеини в дневното си меню натрупат по-малко мазнини в региона на талията. Затова хапвайте повече яйца, риба, морски блага, ядки, месо и млечни артикули. Също по този начин може да си допълните приема с протеинови шейкове на прахуляк. Протеините също по този начин подтикват метаболизма и понижават възприятието на апетит.

3. Премахнете въглехидратите

Това е най-ефективната стъпка в битката с непотребните килограми. Доказано е, че в случай че не приемате доста въглехидрати, няма да изпитвате мощен апетит – в началото те засищат доста, само че организмът бързо ги трансформира в захар. И следва бърз пик на кръвната захар, която кара тялото ни да изпитва вълчи апетит. Неслучайно в последно време кето режимът на хранене е толкоз известен – той на процедура съвсем напълно изключва въглехидратите от менюто.

Въглехидрати са тестените храни, картофите, оризът, сладкото.

 С тези препоръки ще свалите непотребните килограми в талията

4. Яжте храни, които са богати на фибри

Фибрите биват два типа – разтворими и неразтворими. Първите образуват към храната тъничък гел, който забавя влизането на глюкозата в кръвта и по този метод управляват кръвната захар. Също по този начин забавят обработката на храните, което пък ни кара да се усещаме сити за по-дълго време. Тези фибри се сдържат в плодовете, само че е значимо те да се употребяват цели, а не на сок. Неразтворимите фибри пък минават през храносмилателната система цели. Те подкрепят постоянното изхождане и изхвърлянето на токсините от тялото.

5. Упражненията са доста значими

Бъдете физически дейни и тренирайте спорт, в случай че желаете да живеете по-дълго, да сте здрави и да избегнете диабета. Все отново имайте поради, че има специфични извършения, които ще ви оказват помощ по-бързо да се отървете от пухкавата талия и мазнините към корема. Особено подобаващи за задачата са аеробиката, тичането и плуването.

6. Следете менюто си и си отбелязвайте какво и по какъв брой хапвате

 С тези препоръки ще свалите непотребните килограми в талията

Ако желаете да отслабнете дейно, потреблението на избрани храни и намаляването на други няма да е задоволително единствено по себе си. Свалете си приложение на телефона, което брои калориите и търсете оптималния калориен банкет за вашето тяло. Това няма да се случи незабавно, а може да ви отнеме 2-3 месеца. Но, в случай че да вземем за пример ядете по 200 г месо дневно, а не постигате търсения резултат, това значи, че би трябвало да намалите количеството.

Средствата оправдават задачата, по тази причина отделете нужното време да мерите какъв брой храна слагате в чинията си. Това ще ви помогне сами да си съставяте здравословно меню съгласно потребностите на тялото ви.

И не след дълго ще разберете какъв брой тъкмо храна ви е нужна, с цел да постигнете резултат на намаляване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР