Служебното правителство осигурява нужните 295 млн. лева за изплащане на

...
Служебното правителство осигурява нужните 295 млн. лева за изплащане на
Коментари Харесай

Осигурени са 295 млн. лева за изплащане на „украинската помощ“ към земеделски стопани

Служебното държавно управление обезпечава нужните 295 млн. лв. за погашение на „ украинската помощ “ към аграрни стопани. С днешното решение на Министерски съвет се утвърждават нужните 235 млн. лева на Държавен фонд „ Земеделие “ за разплащане на помощта, според Временната рамка за ограничения за държавна помощ при рецесии и преход в поддръжка на стопанската система след експанзията на Русия против Украйна. Над 200 млн. лева са от преструктуриране на сметките на Държавна фирма „ Земеделие “, оповестиха от държавната пресслужба.


60 млн. лева от тях се обезпечават от § 43 „ Субсидии и други настоящи прехвърляния за нефинансови предприятия ” по бюджета на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2024 година и 155 млн. лева от прехвърлянето към централния бюджет за Сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд „ Земеделие ” за 2024 година и тяхното прекачване. 80 млн. лева е размерът на ресурса, който е обезпечен от централния бюджет.

Средствата се отпускат за поддръжка на земеделските стопани от първичното селскостопанско произвеждане – животновъди, отглеждащи едри и дребни преживни животни и пчелни фамилии, както и производители на плодове и зеленчуци, маслодайна роза, винени лозя и тютюн и за подкрепяне на земеделските стопани производители на зърнени и маслодайни култури. За задачата служебното държавното управление одобри и решение за одобряване на обновени годишни планове на Сметката за средствата от Европейския съюз на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2024 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР