Нека да оставим наблюдаващия прокурор по делото и разследващите органи

...
Нека да оставим наблюдаващия прокурор по делото и разследващите органи
Коментари Харесай

Прокуратурата се дистанцира от доклада на ОЛАФ


Нека да оставим наблюдаващия прокурор по делото и проверяващите органи в лицето на следователите от Висшия следствен отдел да си свършат работата. За това прикани прокурор Валентина Маджарова, помолена да разяснява получените материали от отчета на ОЛАФ за следствие на търговия с въздействие у нас.

Дали става въпрос за Пламен Бобоков или Пламен Узунов прокурор Маджарова отхвърли да посочи с претекст: " На този стадий на бих желала да разясня и каквото сме имали да ви съобщим е обявено ".

Тя изясни, че след последните промени на Наказателно-процесуален кодекс отчетите на ОЛАФ или други сходни, към този момент имат доказателствена тежест и могат да бъдат приобщени в материали по касаещо досъдебно произвеждане. Единият доказателствен източник в лицето на отчета на ОЛАФ е привързан към материали по съответно досъдебно произвеждане. Първо обаче тези материали би трябвало да бъдат оценени , тествани и оценени с останалите доказателства.
 Присъединиха данните за злоупотреби с €6 млн. в Министерство на вътрешните работи към дело за търговия с въздействие
Присъединиха данните за злоупотреби с €6 млн. в Министерство на вътрешните работи към дело за търговия с въздействие

Сигналите от ОЛАФ са препратени към Спецпрокуратурата

Прокурор Маджарова отхвърли още веднъж да навлиза в детайлности по случая. " Когато ние имаме какво да кажем, виждате ние сме поредни, открити, транспарантни и отворени - и ще ви го съобщим ", увери тя.

Прокурор Маджарова акцентира, че когато държавното обвиняване е готово да даде информация, тъй че да не се нарушат правата на никой в България, щяла да го направи. На спомагателни въпроси от страна на публицистите по тематиката от прокуратурата отхвърлиха да отговорят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР