Нека да не се лъжем. На КСНС е имало различни

...
Нека да не се лъжем. На КСНС е имало различни
Коментари Харесай

Каракачанов за РСМ: България не може да си плюе на достойнството, защото някой е простак и иска да влезе в ЕС

Нека да не се лъжем. На КСНС е имало разнообразни тези. Някои от партиите са упорствали да нямаме позиция за Македония. Основната заслуга за тази позиция е на президента и Българска социалистическа партия. Това съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в студиото на NOVA.

Според него сегашните ръководещи от “Продължаваме промяната” залагат на по-различни позиции.

“Като историк ще ви кажа, че постоянно е имало напън върху страните от Балканите да извършват волята на Великите сили. Като политик ще ви кажа, че постоянно е имало външен напън. Пример за това е натискът по време на държавното управление на Иван Костов да вкараме албански бежанци от Косово”, разяснява той.

“В България някой все се оправдава с нещо. Никой няма храброст да заема ясна и твърда българска позиция”, добави още.

Каракачанов изясни: “Ние сме в Европейски Съюз и НАТО. Много ясно сме заложили нашите правила в контракта за другарство и добросъседство. Ние пуснахме Македония в НАТО. Не ние би трябвало да се връщаме по улицата обратно. Те би трябвало да се върнат от улицата на утъпкания антибългаризъм. Ако желаят да бъдат членове на Европейски Съюз, да се държат честно и обикновено. Аз не разбирам какъв е този идиотски рецидивизъм у тези хора. 28 години жалко се разправяха с Гърция”.

По думите му България не може да “си плюе на достолепието, тъй като някой е тъпанар и желае да влезе в ЕС”. Според него македонците би трябвало да трансформират съзнанието си в посока на това, че българите не са им врагове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР