Нека бъдем честни - хората или са пристрастени към лютото

...
Нека бъдем честни - хората или са пристрастени към лютото
Коментари Харесай

Кои страни се славят с най-лютите кухни

Нека бъдем почтени - хората или са пристрастени към лютото и се любуват на парещата пикантна храна, или я заобикалят все едно е болест. Така или другояче " горещата " кухня е запазена марка на доста страни по целия свят. Повечето страни имат най-малко едно пикантно ядене, което носи със себе си пламенни аромати. От Ямайка до Етиопия и безчет други райони са присъединили люти чушки като наложителна част от менюто си.

Stars Insider прави селекция на страните, които са луди по горещата храна, а на нас ни остава само да разберем кои са те и да се отправим към тях (ако сме от първия вид хора, схваща се). 

Китай
 Снимка 584090
 

Разположен в югозападен Китай, Съчуан е район, прочут със своите пикантни ястия, които постоянно съчетават пресни зелени и сушени червени чилита, алено чили масло, и съчуански пиперки.

Мексико
 Снимка 584091
 

Благодарение на ястията с чушки халапеньо и хабанеро, не е изненада, че мексиканската кухня е една от най-пикантните в света. От супи до кесадили, а даже и десерти, можем да намерим пикантност във всичко.

Индия
 Снимка 584092
 

Кухнята на Индия е разнообразна и изпълнена с разнообразни усети. Но човек не може да пренебрегне пикантността, когато става въпрос за храната им. Ястията им биха изглеждали незавършени без чили, чесън, джинджифил, кардамон и черен пипер.

Бутан
 Снимка 584093
 

Зелените чилита се употребяват необятно в кухнята на Бутан. Традиционни ястия като свинско paksha Paa се вършат с червено-горещо чили, а кнедли momo са цялостни с халапеньо чушки.

Перу
 Снимка 584094
 

Перуанският пипер се назовава " аджи амарило ", който постоянно се прави в сос и се употребява в разнородни ястия. Чилито може да се употребява за фалшификация на ceviches, както и тяхната национална яхния, наречена аджи де галина.

Етиопия
 Снимка 584095
 

Лютивият вкус в етиопската храна е с помощта на примес от подправки, наречена бербере. Този микс съдържа чили на прахуляк, чесън, джинджифил, карамфил, индийско орехче и доста други подправки. И нормално се употребява в яхния от месо, наречена доро ват.

Малайзия
 Снимка 584096
 

Макар че не всяко ядене в Малайзия е пикантно, те в действителност имат едно по-специално, което разгорещява. Буквално. Нарича се отак-отак или сухо чили, смесено с нарязана риба и задушено в бананов лист.

Гана
 Снимка 584097
 

Всичко в Гана е пикантно. Лютивият усет може да се добави към всяко ядене с помощта на shito, гореща паста въз основата на надробен черен пипер, палмово масло, а от време на време и анасон пипер.

Тайланд
 Снимка 584098
 

Тайланд е една от най-големите кухни, когато става въпрос за пикантна храна. Можем да намерим доста пържени ястия и пикантни супи, опаковани с мирис и чилита, които ще накарат гърлото ни да гори.

Италия
 Снимка 584099
 

Италианците не са доста запалени по пикантната храна, само че в случай че желаеме малко люта фалшификация, се насочваме към южния регион на Калабрия. Там можем да намерим ястия, приготвени с емблематичния пипер peperoncino.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР