Неизвестни мъже в камуфлажни униформи са задържали бившия грузински президент

...
Неизвестни мъже в камуфлажни униформи са задържали бившия грузински президент
Коментари Харесай

Маскирани мъже в униформи задържаха Саакашвили в Киев, той обяви, че е отвлечен

Неизвестни мъже в камуфлажни униформи са задържали някогашния грузински президент и сегашен украински опозиционер Михаил Саакашвили, оповестяват съветски и украински медии.

Според няколко издания, представени от организация " Униан ", " Комерсант " и РБК, Саакашвили е задържан от гранични управляващи. В формалния му профил във " Facebook " обаче беше обявено, че е бил " похитен " от непознати. Това твърди и сътрудникът на неговото " Движение на новите сили ", Юрий Дерявенко. Според Давид Сакварелидзе, представен от " Страна.ua ", мъжете са имали надписи ДПСУ ( " Държавна гранична работа на Украйна " ) и са нахълтали в ресторант в центъра на Киев. Източници на " Интерфакс Украйна " от властта настояват, че той е арестуван от миграционната работа на страната.

В първите минути след ареста не беше известно кой е виновен за задържането му. Миналия месец обаче юристът му съобщи, че е допустимо тай да бъде депортиран или екстрадиран, откакто апелира несполучливо правосъдно решение, изискващо да напусне страната. " Да, това е депортация. Депортация в Европа, " отбелязва почитан държавен чиновник, представен от " Униан ". Друг източник е представен с думите, че " това се назовава реадмисия - завръщане на незаконно (пребиваващия) в страната, от която е влезнал. "

Саакашвили, който предходната година остана без украинско поданство и си проправи път в Украйна от Полша със зрелищна акция, разгласи, че желае да води политическа борба с президента Петро Порошенко, който упреква в корупция и от който беше назначен за губернатор на Одеска област при започване на мандата си.

" Неизвестни хора с маски хванаха Михаил Саакашвили и го водиха... Похитителите бяха с три минивана, " гласи обявата във " Facebook ". Негов представител удостоверява за " Ройтерс ", че те са били в зелени камуфлажни униформи. " Според някои информации те са представители на особено поделение към граничните служби, " сподели тя, без да навлезе в детайлности. Очевидци разказват мъжете, влезнали в ресторант " Сулугуни ", като " маскирани и облечени в униформи. "



Граничните управляващи на Украйна не разясняват случая на този стадий, само че прибавиха, че може да дават информация по-късно. Генералната прокуратура в Киев в това време разгласи, че няма нищо общо със случая.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР