“Неизпълнение на Бюджет 2023 има само по две линии, една

...
“Неизпълнение на Бюджет 2023 има само по две линии, една
Коментари Харесай

Георги Ганев: Неизпълнение на Бюджет 2023 има само по две линии

“Неизпълнение на Бюджет 2023 има единствено по две линии, една от които следва да забележим дали ще се случи, е събирането на Данък добавена стойност по вноса. Основната причина за това е доста по-сериозно от упования срив в международните цени на първични материали и материали, които образуват огромна част от вноса на България, надлежно начислението на Данък добавена стойност става върху по-ниски цени, в сравнение с се очакваше и се събират по-малко средства. ” Това съобщи в ефира на NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев.

Основната част от това несъблюдение е насъбрано през първите 4-5 месеца на годината. От тогава до момента има обикновено осъществяване.

Според него другото перо, по което може да има несъблюдение на предстоящите доходи, е в случай че не пристигна възнаграждение по втория транш от Плана за възобновяване и резистентност, по-скоро – в случай че не пристигна в своята целокупност. Той не чака да има проблеми при възнаграждение на Корпоративния налог.

“Ако няма задоволително доходи, тогава някои от разноските няма да бъдат осъществени ”, добави Ганев.

Бюджетът

“Надявам се скоро да имаме бюджет. ” Това разяснява финансовият министър Асен Василев на конгрес “Публично-частните партньорства в България ”. По думите му се водят интензивни диалози с партиите в Народното събрание, с цел да се обезпечи задоволително поддръжка.

Не мога да давам отговор за парламентарното държание на партиите, само че чисто в професионален проект сред членовете на бюджетна комисия има добра връзка, работим интензивно и се надявам да имаме бюджет в най-скоро време и той да бъде признат в границите на тази година.

Василев означи, че много протичащото се в Народното събрание по тази тематика не е обвързвано с бюджетната процедура. Той добави, че осигуряването на поддръжка не е въпрос на взаимни отстъпки от негова страна. По думите му е въпрос на “изчистване на вижданията на другите партии, тъй че те да могат да поддържат бюджета ”.

С 200 лв. предлага да се увеличи доходният аршин на фамилиите за приемане на месечните помощи за деца. Повишение се планува и на месечните размери на помощите за деца с увреждания, както и 50% нарастване на еднократните за раждане на деца.

Предлага се завишаване от 510 лв. до 710 лв. на приходът за член на семейство за приемане на помощи за деца от 1 януари 2024. Досегашните размери се резервират – 50 лв. за едно дете, 110 лв. за две деца и 165 за семейство с три деца, напомня Safenews.

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР