Неизменно до майката на Антон са колегите на сина ѝ

...
Неизменно до майката на Антон са колегите на сина ѝ
Коментари Харесай

Русе се поклони пред паметта на Антон Петров, останал завинаги на 26 години

Неизменно до майката на Антон са сътрудниците на сина ѝ от някогашната 68-а бригада „ Специални сили “

Днес се навършват 19 години от атентата в база „ Индия “ в Кербала. На този ден през 2003 година при самоубийствено нахлуване с камион бомба починаха петима български военнослужещи, предава. Атентатът лиши живота на майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, офицерски претендент Иван Инджов, офицерски претендент Свилен Киров и на русенеца офицерски претендент Антон Петров.

В Русе близки, другари и сътрудници се събраха на гроба на Антон Петров, който остана вечно на 26 години. В негова памет всяка година майка му Иванка Петрова връчва стипендия на изявен възпитаник от Гимназията по корабостроене, чийто ученик е починалият ѝ наследник. Неизменно до фамилията са и сътрудниците на Антон от някогашната 68-а бригада „ Специални сили “, в този момент част от Съвместното командване на специфичните интервенции.

„ Аз съм им безпределно признателна, че се провеждат момчетата и на този ден сме си дали дума, че до момента в който сме на крайници и можем, ще бъдем тук пред паметната му плоча “, показа Иванка Петрова.

Кметът Пенчо Милков, който също постави цветя на гроба на Антон Петров, прикани всеки един да потърси своето измерение на патриотизма. „ Четейки думите на Антон в неговия дневник, ние виждаме смисъла на един живот на един младеж. И това не е смисълът просто да бъдеш боец или да дадеш живота си. Всеки един намира своя път на патриотизма “, сподели кметът.

Съболезнователни адреси бяха поднесени от министъра на защитата, и от военното командване, а след венците и цветята приятелите на Антон възпламениха свещички и по една цигара в негова памет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР