Неимоверно нещастие е човек да бъде сляп, да не вижда

...
Неимоверно нещастие е човек да бъде сляп, да не вижда
Коментари Харесай

Покойният отец Боян Саръев дни преди смъртта си: Медицината често пъти остава безпомощна

„ Неимоверно злощастие е човек да бъде кьорав, да не вижда света към себе си. Да не вижда лицата на тези, които го обичат и се грижат за него. Да не вижда светлината и хубостта, която по този начин богато се е разляла към нас. Какво ли не би дал слепецът да прогледа, само че за жалост медицината неведнъж остава безпомощна и слепецът остава кьорав до гроба “, това споделя отец Боян Саръев в последната си проповед.
От храма „ Св. Успение Богородично “ в град Кърджали разгласиха видеоклип от последната проповед на отеца, който умря на 27 декември. Последната проповед на Саръев е била на 3 декември.

Ден след гибелта на отеца стана ясно, че той е умрял от чернодробно заболяване, откакто в продължение на месец е обикалял лечебни заведения.
На 4 декември той е постъпил за лекуване в здравното заведение, където е бил лекуван до 12 декември. Бил ориентиран към Университетска клиника в София. Оттам е бил изписан на 23 декември. Три дни по-късно – на 26 декември, здравословното положение на отец Боян Саръев внезапно се утежнява и е признат в кърджалийската болница още веднъж. Ден по-късно свещеникът е умрял.
Отец Саръев ще бъде заровен в двора на църквата „ Успение на Пресвета Богородица “ в кв. „ Гледка “, където духовникът служи през последните 33 години. Поклонението ще стартира от 9 ч. на 31 декември и ще продължи 3 часа. В 12 часа ще стартира опелото, написа 24 часа.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР