Нехуманен и криминогенен текст: няколко кметове на големи италиански градове

...
Нехуманен и криминогенен текст: няколко кметове на големи италиански градове
Коментари Харесай

Палермо, Неапол, Флоренция - италиански градове се обединяват срещу Салвини

" Нехуманен " и " криминогенен " текст: няколко кметове на огромни италиански градове отхвърлят да ползват антиимиграционния декрет на вътрешния министър Матео Салвини, като се стартира от кмета на Палермо, който оглави този протест против мощния лидер на крайната десница, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е нечовечен текст, тъй като нарушава правата на индивида и е криминогенен, тъй като трансформира в незаконни хора, които законно се намират на наша територия ", сподели през вчерашния ден в Сицилия левият кмет на Палермо, откакто беше съобщил, че прекратява използването на указа-закон " Сигурност и имиграция " " в частта, която се отнася до компетенциите на общините ".

Кметът Леолука Орландо оспорва най-много мярката, която не разрешава приемането на право на дълготрайно престояване от лице, което разполага с позволение за престой. Мярката лишава кметствата от опция да издават персонални карти и да вписват лицата в националния здравен указател, а това е наложително за достъп до персонален доктор да вземем за пример.

Отговорът на Матео Салвини не закъсня. " Искаш да не се подчиниш? Няма да ти изпратя армията ", отговори той иронично на сицилианския кмет във видео във Facebook и разгласи, че скоро ще отиде в Палермо, с цел да " даде на жителите вила с аспект към морето, иззета от мафиот ".

" Някои кметове съжаляват за отминалите времена на имиграцията, само че за тях свърши и хубавият живот ", добави министърът и началник на извънредно дясната партия Лига, връщайки се към формулата, която употребява предишното лято по адрес на Неправителствени организации, които избавят мигрантите в Средиземно море, откакто им забрани достъп до италианските пристанища.

" Не става дума за гражданско непокорство, нито за несъгласие по съвест, а просто за използване на конституционните права на всички, които живеят в нашата страна ", изясни Орландо.

През ноември Матео Салвини прокара спорен указ-закон, който мощно втвърди политиката на Италия по въпросите на имиграцията.

Основната мярка в текста анулира издаването на позволения за престой по филантропични съображения на уязвими хора, фамилии или самотни дами с деца, жертви на принуждение по време на пътуването си до Италия.

" Това мирише на закон на расова основа "

За шест месеца на власт в Италия " Лигата " на Салвини съумя да наложи самобитна обсада на идването на мигранти, само че специалисти се притесняват, че тези ограничения усилват маргинализирането на незаконните и в резултат на това нараства несигурността.

Няколко ръководители на локалната власт последваха своя сицилиански сътрудник. Сред тях са левите кметове на Неапол и Флоренция, както и кметът на Парма Федерико Пицароти, отстъпник от Движение " Пет звезди " (M5S) - популистката партия, която взе участие дружно с " Лигата " в ръководещата коалиция в Италия.

Сдружението на италианските градове прояви през вчерашния ден признаци на противоречие, изправено пред засилваща се дискусия.

И в случай че неговият ръководител Антонио Декаро, левоцентристки кмет на южния град Бари, смяташе за належащо да се създадат корекции в текста, който " в действителност не подсигурява човешките права ", отговарящият за локалните финанси в сдружението Гуидо Кастели, десен кмет на Асколи Пичено в централната област Марке, реши, че новият закон съдържа стандарти, " необятно предстоящи от голям брой италиански кметове ".

Битката може да се трансферира на правосъден терен, защото кметът на Палермо разгласи желанието си да се обърне към съда, с цел да се реши дали законът, признат тази есен от Народното събрание, където Лигата и " Пет звезди " имат болшинство, не опонира на Конституцията.

" Не може на жителите да се лишават права, които те имат по закон, просто, с цел да се подсигурява сигурността. Това е интервенция, която намирисва на закон на расова основа ", съобщи неоправдателно през вчерашния ден Леолука Орландо в Туитър и популяризира интернет страницата на десния ежедневник " Джорнале " с дата от 2016 година

В нея Матео Салвини приканваше кметовете на " Лигата " да не се подчинят на преди малко признатия закон за гражданското общуване, засягащ еднополови или двуполови двойки. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР