Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай и служебният министър на земеделието

...
Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай и служебният министър на земеделието
Коментари Харесай

Дядо Николай и Явор Гечев дариха 1200 кубика дърва на постра...

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай и служебният министър на земеделието поддържаха жителите на карловско село Богдан, наводнено от потопа на 2 септември. В взаимна самодейност те подариха на потърпевшите фамилии 1200 куб. метра дърва за огрев. Идеята за дарението е на владиката, тя бе споделена от служебния министър на земеделието Явор Гечев.

Дядо Николай отслужи признателен молебен към  света Богородица в църквата „ Св. Параскева “ в Богдан. Преди началото на службата в храма тържествено бе импортирана чудотворната икона на Божията майка  „ Златна ябълка “.

Да се помолят дружно за добруването на всички поданици на селото пристигнаха десетки хора. С тях пред чудотворния облик на света Богородица бяха кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, министърът на земеделието Явор Гечев, кметът на с. Богдан Христо Иванов, кметът на община Сопот Деян Дойнов.

Митрополит Николай, който е ръководител на болничното настоятелство „ Св. мчци  София, Вяра, Надежда и Любов “ на групата лечебни заведения „ Булфарма “, подари от името на настоятелството пакет с хранителни добавки и медицински консумативи за всеки потърпевш.

Поклонението пред чудотворната икона на Св. Богородица „ Златна ябълка “ в църквата продължи дълго след благодарствения молебен.

Преди седмица Негово Високопреосвещенство Николай отслужи молебен за жителите на Каравелово и дружно с министър Явор Гечев подариха 1200 кубика дърва на потърпевшите от наводнението фамилии. В идващите дни те ще посетят и третото карловско село, потърпевшо от потопа на 2 септември Слатина и ще дарят същото количество на дърва за огрев на пострадалите от наводнението локални поданици.

.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР