Негово Величество прие делегация от Руската православна църква, която е

...
Негово Величество прие делегация от Руската православна църква, която е
Коментари Харесай

Симеон Сакскобургготски прие във Врана руския митрополит Антоний и Елеонора Митрофанова

Негово Величество одобри делегация от Руската православна черква, която е в София за 70 годишнината на Подворието и празника на Храма " Св. Николай Мирикийски ", оповестиха от формалния уебсайт на Симеон Сакскобургготски. 

Митрополит Антоний сервира одобрение от името на светейшия патриарх Московски и всеруски Кирил, като означи приноса на Негово Величество за съхранението на единството на Българската православна черква и укрепването на позициите й в българското общество.

 Снимка: Руска патриаршия

На собствен ред Цар Симеон ІІ изпрати благопожелания до главата на Руската черква и патриарх Кирил.

На срещата участваха Н.Пр. дипломат Елеонора Митрофанова, предстоятелят на Подворието архимандрит Васиан Змеев, протоиерей Игорь Якимчук и духовник Александър Ершов.

Гостите разгледаха и православния параклис в Двореца " Врана " и се помолиха за здравето на Царския дом и българския народ, се показва още в формалното известие. 

 Снимка: Руска патриаршия

Руската патриаршия също показа изложба от фотоси на митрополит Антоний дружно със Сакскобургготски и Митрофанова. 

 Протест против заместника на московския патриарх блокира Митрофанова в Руската черква Виж още

Само ден по-рано идването на Антоний провокира митинг пред Руската черква в София, където той отслужваше литургия по случай Никулден. Демонстранти стояха пред храма с плакати и украински флагове, скандирайки " тук не е Москва ".

Митрополит Антоний зае значимия пост на външен министър на Патриаршията на мястото на Иларион Алфеев. Към сегашния миг Антоний се смята за директен заместител на съветския патриарх Кирил.

Според известната досега информация Антоний е бил поканен от архимандрит Вассиан по случай отбелязването на 70 години от основаването на съветското подворие у нас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР