Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков

...
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков
Коментари Харесай

Патриарх Неофит благослови новия премиер Николай Денков

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков и пожела ползотворна работа на държавното управление, оповестиха от държавната осведомителна работа.

На среща сред двамата министър председателят е изразил дълбокото си почитание към високата осведоменост и социална ангажираност на предстоятеля на Българската православна черква (БПЦ).

Двете водещи сили в Народното събрание съумяха да стигнат до единодушие за кабинет с ротационен министър председател

Той е благодарил за ангажираността на църквата със обществените проблеми на хората, както и за дейното й включване в акциите в помощ на бежанците от Украйна и на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия.

Снимка: Министерски съвет

Патриарх Неофит подари Библия на премиера с благопожелание в сложни моменти да намира в нея отговори на значимите въпроси. Същия подарък ще получат всички министри в държавното управление.

Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний засвидетелства духовната поддръжка на БПЦ за новоизбрания кабинет и пожела на министрите да ръководят умно в сегашната сложна за страната ни обстановка. Той изрече признателност за помощта на страната при закупуването на храм „ Св. Бонифаций “ в немския град Щутгарт, което ще стане факт идната седмица.

Снимка: Министерски съвет

Въвеждането на вероучение като наложителен предмет в учебно заведение също беше тематика на диалога.

„ Това е инвестиция в бъдещето – ще понижи експанзията измежду децата и ще възпита у тях редица добродетели “, означи митрополит Антоний.

Белоградчишкият свещеник Поликарп изрази вяра, че страната ще поддържа финансово също построяването на огромния храм „ Св. Стефан “ в Южния парк в столицата, защото личните средства на БПЦ и събраните дарения не са задоволителни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР