Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, извънреден и пълномощен посланик на Република

...
Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, извънреден и пълномощен посланик на Република
Коментари Харесай

Посланикът на Казахстан посети Югозападния университет „Неофит Рилски“

Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Казахстан в Република България, посети Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Той бе посрещнат от ректора на университета проф. доктор Борислав Юруков и заместник-ректорите проф. д.изк. Йордан Гошев, проф. доктор Иванка Станкова и доцент доктор Ицка Дерижан. На срещата участва и началникът на отдел „ Научни планове “ проф. доктор Петър Миланов.

По време на диалога бяха разисквани благоприятни условия за разширение на съдействието сред Казахстан и Югозападния университет „ Неофит Рилски “, създаване на взаимни планове и начинания.

В рамките на визитата Негово Превъзходителство Темиртай Избастин връчи на доцент доктор Ицка Дерижан тапия за почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на Казахският университет за интернационалните връзки и международни езици „ Абилайхан “. От своя страна доцент Дерижан благодари за оценката и подари на посланика дърворезба с формата на сова – знак на мъдростта и познанието, дело на бургаски дърворезбар.

В края на срещата дипломат Избастин и ректорското управление показаха вяра, че положителните връзки сред Югозападния университет и Казахстан ще продължат да се развиват и задълбочават.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР