Негодувание и презрение изразиха граждани в социалните мрежи, по повод

...
Негодувание и презрение изразиха граждани в социалните мрежи, по повод
Коментари Харесай

ПИСМО НА ЕДНА БЪЛГАРКА до властимащите: Вашите майки и баби с 320 лв ли живеят на месец? И с 40 лв ли посрещат празниците?

Негодувание и пренебрежение показаха жители в обществените мрежи, във връзка подигравката с българските пенсионери от властимащите и коледните надбавки.

Ето какво написа Златели Пламенова, публикуваме без редакторска интервенция:

С омерзение от вас

Мили народни представители, скъпи властимащи,

Бедните гръцки пенсионери за Коледа ще получат по 2000 евро, а българските, тези отружени наши баби и дядовци - не повече от 20 евро. При това не всички от тях, а единствено “почти 60 %” или тези получаващи под 320 лева

Без никакво почитание, Вие подигравате ли се?

Много бих желала някой от вас до момента в който по през целия ден топли министерското си кресло да разпише по какъв начин по-точно с тези 40 лева един пенсионер може да направи празнична софра и да посрещне деца и внуци. Как, благи, угоени, ненаситни управници, по какъв начин? Вашите майки и баби с 320 лева ли живеят на месец? И с 40 лева ли посрещат празниците?

Гнусни сте, нагли сте, безскрупулни сте, драги ми “народни” представители!

Тези два милиона гладни, обречени на мизерно битие и безспорен геноцид пенсионери, са същите тези, които десетки години наред са ви пълнили хазната, с цел да има от кое място да си взимате крупните заплатки. Така ли им се отблагодарявате?

Господа министри, господа депутати и господин министър-председателю,

Ако единствено за един месец деянията малко човечност и се откажете от възнагражденията си (получавани неизвестно за какаво), то би следвало да има за всичките 100% някакви естествени коледни надбавки, отговарящи на европейския стандарт, който постигнахме само в цените на стоките и услугите.

За информация - за 10 година животът у нас е поскъпнал с 38.8%. Ръстът при питателните артикули по отношение на септември 2007 година е 27.4%, на електрическата енергия - 28.7%, на топлоенергията - 24.4%. При водата скокът е 48%, а при твърдите горива е дори още по-висок - 56.7%. А с какъв брой пости

В тази връзка обявявам и един коментар, написан от българска пенсионерка, който споделя всичко...

Sveja-Lidiya Dimitrova

“По мотив за 40 лв. за бедните пенсионери, аз ще напиша отворено писмо до премиера, от една " богата " пенсионерка.От скоро съм пенсионерка и пенсията ми е 321.01 лева.И тъй като съм доста богата с тази една стотинка и няма да взема нещастната добавка от 40 лева.Ше я подаря на Борисов и цялото държавно управление с цел да могат и те да " " забогатеят " " като мен.Унизително е за човек с 40 година трудов стаж платил в Национален осигурителен институт 87 000 лвза тези години и всички налози от които тези ръководещи си получават заплатите, да няма правдивост! А някои ще каже,че съм карък.Сигурно има и други " " богати пенсионери " " с една стотинка”
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР