Неефективни мерки и словоблудство спрямо законодателните промени, правени от последните

...
Неефективни мерки и словоблудство спрямо законодателните промени, правени от последните
Коментари Харесай

Рекорд и законодателно словоблудство на последното НС

Неефективни ограничения и словоблудство по отношение на законодателните промени, правени от последните депутати в последните парламенти. Това е главната констатация на изданието " Юридически барометър ", гражданска самодейност за от време на време наблюдаване и оценка на положението и развиването на правния ред в България. Изданието се управлява от проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на СУ " Климент Охридски ".

" Предстоят следващи избори, имаше къси парламенти, къси конфигурации, които накъсаха законодателния развой . Добре може да се види, че националните избраници, Народното събрание, стигнаха до нови върхове. Само за шест месеца в последния парламент са импортирани 199 законопроекта. Не е мъчно да се реши, че никой не е очаквал те да бъдат признати ", разяснява проф. Вълчев.
 Съединени американски щати ни споделят
Съединени американски щати ни споделят " вземете се в ръце ", счита Елена Поптодорова

Бившият дипломат пита за какво пазим " това остаряло законодателство "

Не е нужно някой да споделя, че главен проблем за страната ни е корупцията, разяснява той излезлия неотдавна отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати.

" Затова и тематиката на нашия настоящ брой е обвързван с наказателната политика и наказателното правораздаване ", посочи Вълчев.

Именно стар Наказателен кодекс , чести промени в него, архаични текстове, за които човек може да бъде наказан, даже дейно - това, установяват юристите като базисни проблеми на настоящата правна рамка.

" Към средствата за наказателна принуда се прибягва със смущаваща лекост, доста постоянно за решение на съответни проблеми като отговор на обществото неодобрение или като опит да се преодолее безсилието на административния надзор ", гласи един от главните заключения в на наблюдението на юристите в " Юридически барометър ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР