Недоволството от демокрацията в целия свят е на най-високото си

...
Недоволството от демокрацията в целия свят е на най-високото си
Коментари Харесай

Недоволството от демокрацията на най-високо равнище от 25 години

Недоволството от демокрацията в целия свят е на най-високото си ниво от 25 години насам. Това демонстрира ново изследване на Кеймбриджкия университет, представено от " Политико ".

Установено е, че броят на хората, които не са удовлетворени от демокрацията в своите страни, се е нараснал с близо 10 % от 1995 година насам - от 47,9 до 57,5 %. Проучването е основано на данни от 154 страни.
 Британците не имат вяра на институциите и демокрацията
Британците не имат вяра на институциите и демокрацията

Проучването е извършено от 19 октомври до 18 ноември 2019 година

В отчета се отбелязва обаче, че въпреки и недоволството да съществува както в развитите, по този начин и в разрастващите се страни, то се е нараснало основно измежду жителите на развитите страни .

" В разрастващите се демокрации в Латинска Америка, Африка и Източна Европа равнището на неодобрение е високо, като повече от половината от интервюираните нормално са недоволни, само че все пак има единствено леко нарастване през последния четвърт век ", се споделя в изследването.
 Европейската народна власт умира
Европейската народна власт умира

Разочарованието на гласоподаватели от неефективни държавни управления не вещае нищо положително

" В развитите демокрации обаче публичното задоволство ерозира от 1990-те години на предишния век, като равнището на неодобрение нараства от една трета до половината от всички интервюирани ", се добавя в отчета.

Изключенията включват Азия, където приблизително съвсем две трети от жителите са задоволени от демокрацията в своята страна, и някои европейски страни като Швейцария, Дания и Норвегия, където удовлетвореността е на най-високото си ниво в историята.

Европа е място, в което се намират както най-удовлетворените хора в света, само че също по този начин и доста от минимум задоволените от демокрацията .

Авторите допускат, че повишаването на недоволството от демокрацията може да произтича от поредност от рецесии , в това число международната финансова рецесия от 2008 година, рецесията в еврозоната и рецесията с мигрантите от 2015 година
 Меркел: Европа би трябвало да брани демокрацията и свободата
Меркел: Европа би трябвало да брани демокрацията и свободата

Според нея " 9 ноември е основна дата в немската история "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР