Недоволството на природозащитниците срещу новите правила за дивото къмпингуване продължава

...
Недоволството на природозащитниците срещу новите правила за дивото къмпингуване продължава
Коментари Харесай

Палатков лагер пред президентството с искане за вето върху промените за къмпингуването

Недоволството на природозащитниците против новите правила за дивото къмпингуване продължава и през днешния ден. За втора поредна вечер представители на гражданската група „ Бетономорие “ ще разпънат палатков лагер пред президентството с искане за несъгласие върху поправките, признати от Народното събрание. Измененията дефинитивно не разрешават разполагането на чадъри и палатки върху плажните дюни, а нарушителите ще бъдат наказвани със солени санкции.

„ Абсурдно е да не остава безусловно никакво място, което да е свободно за хората. Абсурдно е да се мачкат дюни. Да се строи на всички места. Също по този начин е цялостен парадокс хората да бъдат глобявани за къмпингуване. Просто би трябвало да има някакъв съответен режим, който да регламентира както градежите, по този начин и предпазените територии и къмпингуването “, разяснява участник в митинга от четвъртък вечерта.

„ Случващото се по Черноморието бих го определил като извънредно ужасно. Очевидно е, че нещата излизат отвън надзор и ситуацията става в действителност бедствено “, съобщи различен от протестиращите.

В началото на седмицата еколозите внесоха при президента искане за несъгласие върху оспорваните ремонти в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Заради липса на правила къмпингуващите на плаж Крапец-север не внасят съвсем никакви пари в бюджета на Община Шабла, не купуват съвсем нищо от локалните търговци, не употребяват чадъри по плажа, нито услугите на заведенията. В същото време костват стотици хиляди лв. разноски годишно за локалната хазна. Такива пък са недоволствата на локалната власт от крайбрежните общини.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР