Недоволство след решение на ТЕЛК. Как жена, пострадала при тежка

...
Недоволство след решение на ТЕЛК. Как жена, пострадала при тежка
Коментари Харесай

ТЕЛК реши: Преподавателка в ЮЗУ, пострадала в тежка катастрофа получи едва 30% инвалидност

Недоволство след решение на ТЕЛК. Как жена, потърпевша при тежка злополука, получава единствено 30 % неработоспособност, макар че е със строшен таз, раздробена подбедрица и още голям брой контузии. Заради решението на ТЕЛК-комисията в Благоевград обаче, тя няма да получава никаква инвалидна пенсия или помощник, макар че мъчно се движи сама. Жената, която потърси Българска национална телевизия за подпомагане твърди още, че документите и са губени два пъти, а в тях от страната на ТЕЛК-комисията са попълнени неверни данни.

Любов Иванова работи като учител в Югозападния университет Неофит Рилски в Благоевград. През 2022 година отпътува да бъде преподавател в град Ушак, Турция по стратегия Еразъм. Там, по време на една от почивките върху нея връхлита лек автомобил.


„ Не помня нищо, споделиха ми, че съм блъсната с над 150 километра “, споделя Любов Иванова.

В резултат на удара Любов получава редица контузии: хематом на главата, строшен таз, раздробена подбедрена лява кост, строшаване на ключицата и раменната кост, както и контузия в региона на ребрата.


„ Приета съм в реанимация на студентската болница в същия град, където съм прекарала, защото аз неясно си припомням, съм прекарала 5 дни, на петия ден, с интернационален медицински аероплан, с помощта на това, че аз имах огромна застраховка, ме транспортираха на летище София, там ме чакаше кола за спешна помощ, изпратена от „ Пирогов “ и по-късно прекарах там 20 и няколко дни, претърпях няколко интервенции “, сподели потърпевшата.

Последвала над 8 месечна рехабилитация. В момента дамата може да върви, единствено благодарение на патерица, постоянно получава мощни болки в главата и тялото. Въпреки това решението на ТЕЛК-комисията в Благоевград сочи, че тя е в положително общо положение, а инвалидността и е оценена на 30 %.


„ Явявайки се на ТЕЛК, откакто тя има съвсем на всички – на подбедрица, на горни крака, на таз има титаниеви винтове, взеха решение, че ще и дадат 30 % по ТЕЛК, аз също съм срещу това нещо “, уточни лекар Слава Нинова – общопрактикуващ доктор.

Освен, че не е съгласна с решението Любов Иванова твърди още, че от ТЕЛК-комисията са се отнесли жестоко с нея, изгубили са документите и два пъти, а в тях има редица несъответствия.


„ Сега виждам на решението, че написа че са ми дадени за 2 години 30 %, в което решение се оказва, че нито датата е вярна, не съм постъпила на 20 юни 2022 година в Пирогов София, откакто съм блъсната от кола, аз не съм блъсната от кола в София. Това просто някой е решил нещо да си напише “, безапелационна е Любов Иванова.

Потърсихме коментар за тези изказвания от ръководителя на ТЕЛК-Благоевград, който отхвърли с претекста, че е доста ангажиран. Любов Иванова ще апелира решението на ТЕЛК, пред НЕЛК, също така ще заведе и дело против ТЕЛК-Благоевград. А с цел да се избегнат повече сходни произшествия, на мястото на злополуката в град Ушак сега е построен надлез.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР