Недоволните граждани всяка вечер ще скандират за оставката на Кошлуков,

...
Недоволните граждани всяка вечер ще скандират за оставката на Кошлуков,
Коментари Харесай

Граждани всеки ден ще скандират за оставката на Кошлуков


Недоволните жители всяка вечер ще скандират за оставката на Кошлуков, сн. " Дневник "

Десетки жители се събраха на нов митинг в неделя пред постройката на Българската национална телевизия против програмния й шеф Емил Кошлуков. Те настояха за неговата оставка поради показания от Кошлуков на два пъти междинен пръст в петък вечерта в народен ефир във воденото от него предаване " Още от деня ".

Организаторите на недоволството прецизираха, че ще се събират на митинг всеки ден пред постройката на Българска национална телевизия. Началният му час ще съответствува с началото на предаването на Кошлуков, като от самото начало ще се цели издаването на колкото може по-силен звук, съобщи уеб сайтът " Дневник ".

Кошлуков сподели междинен пръст на представителя на природозащитниците Борислав Сандов по време на полемика, отдадена на митингите против отваряната врата за застрояването на парк " Пирин ". Програмният шеф на Българска национална телевизия попита Сандов дали такива знаци ще се демонстрират и на идващите екопротести, както това се е случило на последната проява.

От страна на малкия екран втори ден продължава да няма публична реакция. Единствено единствено Уляна Пръмова, която оглави преди броени дни отдела " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия и под чиято шапка е предаването на Кошлуков в събота допусна, че той е посочил междинен пръст в положение на афект.

" Не утвърждавам проявление на междинен пръст в ефира, на която и да е телевизия. Не считам, че е редно сходно държание, само че не мога да го управлявам, тъй като става дума за живо предаване ", сподели още Пръмова, която посочи, че не е гледала предаването и няма пълномощия да глобява Кошлуков.

Няма позиция и от страна на Съвета за електронни медии, който управлява наличието на малките екрани.

Отстраняването на Кошлуков както от предаването, по този начин и от Българска национална телевизия бе поискано по-рано денем от бе поискана по-рано денем от партията АБВ, съгласно която програмният шеф на малкия екран има манипулативно държание в ефир..

" Политическите пристрастия не могат да се пропагандират нито очевидно, нито прикрито от водещ в ефира на публичната национална медия, каквато е Българска национална телевизия. Под диктовката на водещия Кошлуков, предаването се трансформира в политически глас на ръководещите и обществен съд за инакомислещите. Недопустимо е и грубото надменно държание на господин Кошлуков в ефир. То е несъвместимо с нормите на журналистическата нравственос и публичен морал ", показва се в позицията на партията.

Тя желае Кошлуков да бъде отхвърлен както от ефира на публичната телевизия, по този начин и от поста му програмен шеф.

Поводът е показаният

За двата месеца, откогато Кошлуков, който бе измежду кандидатите за общоприет шеф на малкия екран, бе назначен за програмен шеф от победилия го в състезанието Константин Каменаров, това е вторият огромен скандал с негово присъединяване. Първият бе с натиска му върху предаването " Денят стартира с просвета " за налагането на събеседници и тематики.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР