Недоволни граждани от близо 10 квартала обсадиха Столична община в

...
Недоволни граждани от близо 10 квартала обсадиха Столична община в
Коментари Харесай

Мая Манолова оглави протеста срещу Фандъкова и презастрояването на София

Недоволни жители от близо 10 квартала обсадиха Столична община в единен митинг против презастрояването на града. В него вземат участие представители на иницативни комитети и сдружения от Мусагеница, Младост, Витоша, Овча купел, Лозенец, Дианабад, Манастирски ливади. Сред протестиращите бяха общински съветници и омбудсманът Мая Манолова, която се разгласи в цялостна поддръжка на настояванията на хората.
" Смятам, че настояванията са обективни и би трябвало да бъдат задоволени. Смятам, че е почтено жителите да изискат Общинският съвет да прекрати произнасянето по приемането на устройствени проекти, с които се позволява посягане върху зелени площи. Крайно време е общинските съветници да поемат ангажимент и да спрат да се произнасят по отсичането дори на едно крепко дърво и унищожаването на една градинка или междублоково пространство.

София би трябвало да се уголемява, не да се стеснява и това би трябвало да е ангажимент за всеки общински консултант ", прикани Манолова, която се спряга и като възможен претендент за кмет на София на изборите наесен.

Дошлите пред " Московска " 33 приканиха за прекъсване на презастрояването в столицата, строителството в парковете и междублоковите пространства, както и да бъдат въведени ограничавания за местата за високи здания.

Друго искане е също по този начин до края на мандата на СОС да не се одобряват подробни устройствени проекти, предвиждащи огромно презастрояване, както и да не се променят процедурите по приемане на ПУП-ове.

" Уважаема г-жо Фандъкова, ние пишем от години. Празните терени не престават да се отреждат за жилищно строителство. Блоковете никнат като гъби, а кварталите остават без зелена повърхност. Това унощожава този град за генерации напред ", съобщи един от протестиращите. Хората посрещаха с плакати общинските съветници, които идваха за днешното съвещание на столичния парламент.

В отговор на недоволните жители столичният кмет Йорданка Фандъкова прикани, когато се приказва за казуса да не се залага на популизма. " Конкретните решения изискват честност. Частната благосъстоятелност е неприкосновена и ние не можем да я зачеркнем. Трябва в действителност да се съобразяваме с това, с което градът може да си разреши. Работим за смяната по най-хубавия метод с включването на всички заинтригувани страни и жители. Аз не съм човек на приказките, има доста по-силни от мен в това отношение. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР