„Недоверието към властта, което нараства застрашително, е лайтмотивът в скандалите

...
„Недоверието към властта, което нараства застрашително, е лайтмотивът в скандалите
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Недоверието към властта нараства застрашително с чумата и избора на Иван Гешев

„ Недоверието към властта, което нараства застрашително, е лайтмотивът в свадите от последните месеци. Най-ясно това се демонстрира в тази ситуация с чумата по свинете, в който хора непосредствено отхвърлят да имат вяра освен на управляващите, само че и в медицинските служащи, на лабораториите, на науката. Нашето битие става доста рисково “, разяснява пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.
„ Общественото ни мнение е по този начин настроено, че каквото и да пристигна от ръководещите, ние не го одобряваме. Това е международен феномен. Това е рецесия на политическото устройство на света през днешния ден. Забележете количеството шоумени, които навлязоха в политиката! Или политиците не правят работата, която чакаме от тях, или глобализацията е направила по този начин, че политиката е станала по-малко важна… Светът е почнал да се ръководи самичък, тъй като смята политиците за непотребна тъкан “, добави проф. Дичев.
Според проф. Дичев възходящото съмнение във властта се демонстрира и в номинацията за основен прокурор: „ В последните години сме очевидци на съмнителни дейности на прокуратурата. Вместо да се направи равносметка по какъв начин до момента е работила прокуратурата, магистратите потеглиха към продължение на мандата на Сотир Цацаров. Това е скандално. Доверието на нас, жителите, още веднъж е подкопано “.
Културологът предвижда и разнообразни сюжети по време на локалните избори: „ Ако госпожа Фандъкова се кандидатира за кмет на София и загуби, това ще бъде символен удар върху ГЕРБ... Има отмалялост в това едни и същи да те ръководят. Но въпросът е кой може да те конкурира… Опасявам се, че в разпадната съпротива ГЕРБ ще завоюва още веднъж. Не мисля, че ще има особени изненади “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР