Недостиг на витамини и неговото отрицателно въздействие върху организма Витамините

...
Недостиг на витамини и неговото отрицателно въздействие върху организма Витамините
Коментари Харесай

Недостиг на витамини – какво е влиянието върху организма?

Недостиг на витамини и неговото негативно влияние върху организма

Витамините са най-ценните субстанции, които поемаме извън и които обезпечават естественото действие на всички вътрешни органи и системи в организма.

Тялото ни не може независимо да ги създава, заради което този дефицит на витамини се компенсира от външния банкет. Затова е значимо да знаете кои витамини са нужни за възобновяване на естественото действие на тялото ви. Недостигът на избрани витамини се демонстрира в следните признаци.

Витамин А
Засяга структурата на косата – дефицитът води до напредък на суха, чуплива коса. Състоянието на устните се утежнява – те се напукват. Кожата се лющи, изсушава. Засегнати са лигавиците на стомашно-чревния тракт, устната празнина и трахеята. Остротата на зрението също се намалява.

Витамин В2
Увреждане на устната празнина, изразено в стоматит и напукване на ъглите на устата. Очите сълзят, появява се конюнктивит и зрението се утежнява, роговиците на окото стават мътни, появява се фотофобия. Устата непрекъснато съхне.

Витамин В3
Появява се незаинтересованост, хронична уязвимост и отмалялост, постоянно главоболие. Появяват се тревога и раздразнителност. Високо кръвно налягане.

Витамин В6
Паметта отслабва, появява се уязвимост в крайниците, болки в черния дроб, появява се дерматит.

Витамин В12
Анемия, изразена в уязвимост и нетърпимост към физически извършения. Езикът се възпалява, косата стартира да пада. Стомашна болежка.

Витамин С
Развива се обща уязвимост на фона на намален имунитет. Човек бързо губи тегло, апетитът изчезва. Венците стартират да кървят, появява се и кръвотечение от носа. Появяват се кариеси. Рискът от настинки и инфекциозни болести нараства. Появява се неприятен мирис.

Витамин D
При децата се демонстрира в неактивност и летаргичност. Сънят е нарушен, а апетитът липсва. Нервно разстройство – детето е палаво. Развива се рахит. Имунитетът и зрението са понижени. Метаболизмът е нарушен. Проблеми с костната тъкан и кожата.

Витамин D3
Не се усвояват добре фосфорът и калцият. Зъбите се повреждат по-бързо. Сънят е нарушен, мускулите са бавни, костите са чупливи.

Витамин Е
Наблюдава се нараснала сензитивност към алергени. Възниква мускулна дистрофия. Появява се непрекъсната болежка в краката. Появяват се трофични язви и се развива тромбофлебит. Походката се трансформира, появяват се възрастови петна.

Витамин К
Засяга се стомашно-чревния тракт. По време на интервалите на менструация се ускорява болката и цикълът е неточен. Анемия, човек бързо се уморява. Чести кръвотечения и подкожни кръвоизливи.

Витамин Р
Появяват се местни синини, изключително тук-там под тесни облекла. Постоянна болежка в краката и раменете. Обща заспалост.

Витамин РР
Повишена незаинтересованост, дисбаланс в храносмилателния тракт. Суха люспеста кожа. Диария. Лигавиците на устата и езика са раздразнени, появява се дерматит. Главоболието става по-често. Хронична отмалялост. Постоянна сухота в устата.

Вижте още: Красиви великденски яйца. Страхотни хрумвания и препоръки

Витамин Н
Кожата придобива сивкав нюанс. Косопад. Рискът от инфекциозни болести се усилва, поражда мускулна болежка. Обща меланхолия.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР