Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските власти до

...
Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските власти до
Коментари Харесай

Пенкова за снимките с кюлчетата: Недопустимо е Гешев да изпраща информация само до 1 депутат

Недопустимо е селективното изпращане на информация от българските управляващи до представители единствено на избрана политическа мощ. Така евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова разяснява изказванията на Томас Здеховски за фотосите на златото и парите в чекмеджетата на Бойко Борисов. Ден по-рано бе оповестено, че съгласно Брюксел фотосите и видеото от вкъщи на Борисов са манипулирани.

Според Пенкова, която е член и на Комисията по бюджетен надзор, е неприемливо основният прокурор на България да изпраща единствено до един член на Европейския парламент, и то от избрана политическа мощ - ЕНП, обстоятелства и условия за " експертизи ", които не са станали притежание на членовете на делегацията, която посети България, нито на Комисията по бюджетен надзор.

Пенкова е безапелационна, че не е редно да се споделя спорна информация, която не е публично мнение на прокуратурата, без предварителното познание на членовете на комисията в точки, нефигуриращи в дневния ред на съвещанието. Цветелина Пенкова е обезпокоена, че това може да опорочи правосъдния развой и да има непозволено въздействие върху правосъдните органи. " Свободната интерпретация на господин Здеховски на непублични документи и преписка оставя чувството за политизиране на случая в изискванията на политическа рецесия в България ", счита Пенкова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР