Недопустим е недостигът на места в детските ясли в София.

...
Недопустим е недостигът на места в детските ясли в София.
Коментари Харесай

Младежите от БСП – София предлагат: Финансова помощ за деца без място в ясла

Недопустим е дефицитът тук-там в детските ясли в София. За страдание, кметът Фандъкова и нейният екип не могат да се оправят с този проблем към този момент 10 години. Това приказва за липса на управническа визия. С тези думи ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София Петко Димитров сложи началото на символичната акция пред Столична община под мотото „ Място за всяко дете “. Така младите социалисти означиха Международния ден на младежта и отпратиха отворено писмо до кмета Йорданка Фандъкова.

 mladeji-bspsofia-stolichna_obshtina-12-8-18-2 „ Важно е за всеки младеж, когато реши да има деца, да получи поддръжката на общината, в която живее, а в европейската столица София не е по този начин. Надяваме се ръководещите да извърнат внимание на предложенията ни “, съобщи Димитров.

В отвореното писмо до Фандъкова младежите са създали съответни оферти за решеване на казуса с дефицита от над 4 000 места в детските ясли в столицата – до превъзмогване на дефицита – целева финансова помощ за млади родители до 29 година, които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места; предпочитано създаване на детски ясли по отношение на потребностите на столичните региони и решение на казуса с дефицита на дипломиран медицински личен състав в яслите, посредством заслужено и почтено възнаграждение.

„ Откакто съм общински консултант един от най-често задаваните въпроси от млади родители е за какво няма място за моето дете, макар, че има оптималния брой точки, живеем на метри от детското заведение и отговаряме на всички условия? “, това показа Николай Николов от групата на Българска социалистическа партия в СОС.

„ Госпожа Фандъкова се хвали, че Столична община има рекорден бюджет от милиард и половина лв., а продължава да не рашава трайно този значим за младежите въпрос. На фона на демографската рецесия в България, в София има, въпреки и непретенциозен, положетелен приръст. Ето за какво Столична община би трябвало да поддържа и подтиква младите родители, а не да основава спънки пред отглежданено на деца “, безапелационен е младият общински консултант.

Пълен текст на отвореното писмо:

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Ние сме младежи, които желаят да продължат да живеят в родината си и да се развиват и основават семейство тук – в София. За нас е извънредно значимо децата ни да създадат първите си стъпки тук, да чуят първия учебен звънец тук, да срещнат първите си другари тук и да преживеят първите си наслади и паники тъкмо тук – в нашия град. За страдание обаче това се оказва извънредно мъчно.

От години в столицата има дефицит тук-там в детските ясли. В момента за над 4 000 растящи в София деца няма място в нито една столична ясла. Много майки и татковци не могат да запишат своите момчета и девойки в ясла, което ги принуждава да търсят други, надалеч по-скъпи, способи за развъждането им. А постоянно това ги кара да отсрочват основаването на деца.

Вместо младите родители да бъдат поощрявани, те биват наказвани от страната и общината. Наказвани за своя избор да основат и отглеждат децата си в София. Това ли са страната и общината, в които желаеме да живеем?

Младите социалисти от Българска социалистическа партия – София желаеме ние и нашите връстници да създадем семейство и да отгледаме децата си тук. Ние настояваме всяко дете да има своето място в яслите, детските градини и учебните заведения в София. Ето за какво предлагаме следните решения:

1. Приоритетно създаване на детски ясли по отношение на потребностите на столичните региони.
2. До превъзмогване на на дефицита тук-там – целева финансова помощ за млади родители до 29 година, които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места.
3. Преодоляване на дефицита на дипломиран медицински личен състав в детските ясли посредством заслужено и почтено възнаграждение.

Вярваме, че бъдещето на страната и столицата ни зависи от всички нас. Нека бъдем виновни тъкмо към това бъдеще – нашите деца!

Младежко обединяване в Българска социалистическа партия – София

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР