Неделя сутрин, а главата ви тежи… Смътно си спомняте колко

...
Неделя сутрин, а главата ви тежи… Смътно си спомняте колко
Коментари Харесай

Пийте сок от пъпеш срещу махмурлук

Неделя заран, а главата ви тежи… Смътно си спомняте какъв брой тъкмо напитки изпихте предната вечер и напълно ви става неприятно.

Познато ли ви е? Да, само че няма от чудодейния зелев сок. Ето, че учените откриха решение за купонджийките и през лятото. То се крие в пъпеша. И по-точно в сока от пъпеш.

Оказва се, че тази свежа напитка ще ви отърве бързо от махмурлука поради изобилието от витамини и минерали и неналичието на подсладители и консерванти.

Специалисти изясняват, че сокът от пъпеш е прелестно средство и за справяне с физическата отмалялост след изтощителна подготовка във фитнеса. Учените открили още, че антиоксидантите в пъпеша сполучливо се оправят със напрежението.

Отделно той оказва помощ и за хубостта ни. Витамините А и С, които съдържа в себе си, са изключително потребни за косата и кожата. Калият пък поддържа кръвното налягане. За оптимален резултат сокът от пъпеш би трябвало да е свеж.

Сокът от пъпеш има и диуретично и слабително деяние и по тази причина се предлага при запек. Препоръчва се също при хемороиди, пясък и камъни в бъбреците и след прекарани тежки болести за възобновяване на силите.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР