Неделният ден ни предлага нова сериозна порция емоции от българския

...
Неделният ден ни предлага нова сериозна порция емоции от българския
Коментари Харесай

Как ще завърши голямото дерби в Разград

Неделният ден ни предлага нова сериозна порция страсти от българския и интернационалния футбол. В родното състезание всички чакат със спотаен мирис мегадербито на " Хювефарм Арена " в Разград Лудогорец - ЦСКА. В Англия вниманието приковава най-интересният мач от първия кръг на Висшата лига Челси - Ливърпул.

ЛЕВСКИ - БОТЕВ (ВР) (ДНЕС, 18,45 ЧАСА)
След травма в глезена по време на първия дуел в Израел (0:0) на Марин Петков, през вчерашния ден пристигна неприятната вест, че той пропуща освен семейството на врачани, само че и всички дуели в идващия месец. Кристиан Димитров и Жереми Петрис също още се възвръщат от травми. Очаква се наставникът на " сините " Николай Костов да направи няколко промени в състава, които са част от ротацията в тима от началото на сезона. Целта е съставът да е пресен за реванша от Лига на конференциите против Апоел Беер Шева идващия четвъртък на Герена.   Ботев Враца идва в София откакто позволи цели 9 гола в последните два мача. Врачани имат единствено една победа от началото на сезона и заемат 13-ото място във краткотрайното класиране. Треньорът Даниел Моралес няма да може да разчита на Диого Барбоса, който изтърпява наказване, както и на контузения Мирослав Маринов. Мартин Смоленски и Марко Мажуга обаче са възстановени и попаднаха в групата за гостуването в София. Последните три срещи сред двата тима бяха извоювани от Левски с по 2:0. 
Предвиждането ни е за лесна победа на " сините " пред своите почитатели, което да има даде самочувствие преди значимия реванш от евротурнирите против Апоел Беер Шева.

ПРОГНОЗА: 1 (ХК-1)  1,65 ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА (ДНЕС, 21,15 ЧАСА)

Шампионът и неговият подгласник се изправят един против различен в огромното дерби на петия кръг от футболното ни състезание. Лудогорец преследва трета победа от началото на сезона. Отборът на Ивайло Петев не е безапелационен и стартира кошмарно против новака Крумовград. В идващите срещи обаче  " орлите "  постигнаха два триумфа с по 5:0 над Етър и Ботев (Враца). Тимът ще мисли и за реванша от Лига Европа против Астана след минимална загуба с 1:2 като посетител. Твърде допустимо е да има съществени ротации в състава на " орлите ", като съвсем несъмнено на върха на офанзивата се завръща аржентинският голаджия Матиас Тисера. Капитанът Кирил Десподов преди няколко дни получи многомилионна оферта от съветския Краснодар и е прекомерно допустимо днешният мач да е последното дерби с ЦСКА за него.

ЦСКА прави втория си най-лош старт от началото на века, като завоюва единствено един от първите си 5 публични мача. Саша Илич бе уволнен, а на негово място застана Нестор Ел Маестро. Треньорската промяна обаче към този момент не дава нужния резултат, като армейците бяха отстранени от Лигата на конференциите с общ резултат 0:6 от румънския Сепси, а в последното си турнирно домакинство стигнаха единствено до 1:1 със Славия. Това докара и до недоволството на почитателите. Нестор Ел Маестро няма да може да разчита на Амос Юга, Енес Махмутович и новото попълнение Данило Асприля. До последно под въпрос за дербито ще бъде Марселино Кареасо, а с травми не престават да са Юрген Матей, Брадли де Нойер, Браян Морено и Бисмарк Чарлс.

Предвиждането ни е за оспорван и нервозен дуел, което е традиция за тези конфликти. ПРОГНОЗА: Х  3,66 

ЧЕЛСИ - ЛИВЪРПУЛ (18,30 ЧАСА) 
Още първият кръг от британската Висша Лига предлага огромно дерби. Доста любопитно е по какъв начин ще се развие акцията за Челси и Ливърпул. „ Сините “ са с съвсем напълно изменен състав, доста изходящи прехвърляния и любопитни входящи такива. Новият нападател на отбора е Николас Джаксън, който идва от Виляреал и несъмнено имаше време да впечатли  контролите с два гола и три асистенции. В предсезонната подготовка наблюдавахме мощен Челси. Сериозни съперници имаха „ Сините “, като равенствата с Нюкасъл и Борусия Дортмунд няма по какъв начин да бъдат признати като слаб резултат. Победи бяха взети над британските Брайтън, Фулъм и Рексъм, като загуба липсваше. Само една такава позволи Ливърпул, като тя бе от Байерн Мюнхен. Иначе съперниците за „ Мърсисайдци “ бяха по-скромни, като още три от тях бяха от Германия. Най-добрият резултат за тима бе 4:1 против Лестър.
Юрген Клоп пък ще разчита на нова халфова линия, чиито конци ще би трябвало да бъдат дърпани от Алексис МакАлистър и Доминик Собослай. По-ключов произлязъл трансфер пък е този на Фабиньо, който стана една от към този момент многото звезди на Саудитската Супер Лига. Добрата вест за немския управител е, че стартира акцията без продължително контузени и ще може да употребява своята мощ с всичко налично в офанзива.

Предвиждането ни е, че след четири следващи нулеви ремита, най-сетне може да имаме по-резултатен дуел. ПРОГНОЗА: ГОЛ/ГОЛ  3,66 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР