Неделната рутина е по-важна, отколкото подозирате. Как го правят успелите?Постиженията

...
Неделната рутина е по-важна, отколкото подозирате. Как го правят успелите?Постиженията
Коментари Харесай

5 неща, които успелите хора правят в неделя

Неделната рутина е по-важна, в сравнение с подозирате. Как го вършат съумелите?

Постиженията си през работната седмица съумелите хора дължат на положителната си предварителна подготовка.

Ефективната неделна рутина е едно от общите неща, които всички те имат между тях. Ако е добре планувана, тя сполучливо ще ги разтовари от изминaлите седем дни, и в същото време ще ги приготви за идните работни отговорности. В този къс гайд сме селектирали най-често срещаните занимания в неделния график на сполучливите хора, които можете елементарно да интегрирате и в своя личен.

Прекарват качествено време с околните си

Успелите хора не пилеят времето си. Затова те употребяват максимума от свободния неделен ден, с цел да го прекарат в компанията на фамилията си и хората, които обичат. За да са продуктивни на работното си място, те знаят, че през почивката е нужно да се откъсват изцяло от мислите си за него. А какъв по-добър метод от време, прекарано в занимания и същински релакс, дружно с обичани хора?

Наваксват с връзката

Ако фамилията и приятелите им не са наоколо, те употребяват неделята, с цел да се чуят с тях по телефона, с цел да са наясно с всичко, което им се е случило през миналото време. Успелите хора са наясно, че положителната връзка е ключ към положителните взимоотношения. Неделята също по този начин е отлично време, в което да прегледат персоналният си имейл, за който в напрегнатата работна седмица постоянно не им остава време. По този метод стартират седмицата на чисто, без висящи ”must do-s ” в листата със задания.

Отделят време за себе си

Докато съумяват да се погрижат за всичко гореизброено, съумелите хора си подаряват и време за себе си в границите на неделния ден. Осъзнавайки значимостта на качествената отмора, те се разделят с телефоните си най-малко за няколко часа. Друго значимо предписание, на което доста държат, е “Никаква работа преди лягане! ”  Заниманията ни преди да заспим дефинират какъв брой първокласен ще бъде сънят ни и взирането в мобилен екран надалеч не е целесъобразно. Успелите хора прекарват тези последни часове от деня си в четене на книги, упражняване на обичаните си ритуали преди сън, или просто се любуват на спокойствието, слушайки музика. Което и да изберете, обезпечено ще забележите, че сънят ви става по-дълбок и ефикасен, и ще се чувствате по-отпочинали, в сравнение с преди. Целта на тези дейности е да провиснал тялото и съзнанието ви и да ги приготвят за отмора, надалеч от суетата на света.

Правят си равносметка

Преди да се заемат със дилемите от идната работна седмица, съумелите хора отделят време за размисъл върху към този момент миналата такава. Те си вършат равносметка за нещата, които са минали добре и тези, които не са протекли по проект, както и не не помнят да наблюдават напредъка на задачите си в персонален и професионален аспект. Подобен вид организационно държание може да се окаже основно за триумфите ви.

Планират за седмица напред

Ако първата стъпка е да оценят случилото се в предходната седмица, идващият логически ход е да възнамеряват идната. Всяка неделя, сполучливите хора си слагат нови цели и създават тактики, с които да ги реализиран. И да не си помислите, че завършваме дотук? Те даже възнамеряват здравословния си режим на хранене и тренировки, които да впишат в динамичното си всекидневие.

Михаела Кинова

Инфо: http://www.missbloom.bg

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР