Нечувана досега песен с гласа на покойния вокалист на Куин

...
Нечувана досега песен с гласа на покойния вокалист на Куин
Коментари Харесай

Видео: Появи се нов запис на Фреди Меркюри

Нечувана до момента ария с гласа на починалия вокалист на " Куин " Фреди Меркюри бе показана за първи път по Radio 2 на Би Би Си след към десетгодишно търсене на това негово изгубено вокално осъществяване.

Песента Time Waits For No One в началото е била част от саундтрака на мюзикъла от 1986 година " Време ", който се играе на " Уест енд ".

Версията, издадена по това време, включва звездата от групата " Куин " дружно с десетки добавени бекинг вокали.

Но по-ранна пробна версия на песента, записана с писано и с по-различни вокали, остава настрани и надлежно бива забравена.

Песента е писана от Дейв Кларк от групата от 60-те Dave Clark Five, който имал чувството, че демо версията, записана в началото, имала качества, които липсвали във финалния вид.

" Когато я записахме първия път, отидох в " Аби роуд " и направихме първо пробна версия единствено с Фреди и пиано. Накара ме да настръхна. Беше магия ", напомня си Кларк пред радиото.

Той споделя по какъв начин по-късно почнали със същинския запис на песента и добавили 48 пласта вокали, което не било правено до момента в " Аби роуд ".

Мюзикълът " Време " (Time) е с присъединяване на Клиф Ричард в ролята на рок звезда, която съставлява Земята, когато планетата би трябвало да се изправи пред върховен космически съд. Критиката го осмива, само че мюзикълът се играе на сцена две години. Меркюри обаче отхвърля роля в продукцията, казвайки, че поради едно нещо не става преди 15 ч., поради което не прави матинета, а когато има концерт, се раздава на сцената за към три часа, след което няма сили за нищо друго. " Така че не е невероятно да върша осем спектакъла седмично ", обяснил той.

Записът на песента му има прочут, само че не изключително огромен триумф, когато излиза през 1986 година и се подрежда на 32-а позиция в английските чартове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР