Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев получи забележка

...
Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев получи забележка
Коментари Харесай

Радостин Василев получи „забележка“ за използване на обиден израз

Нечленуващият в парламентарна група депутат Радостин Василев получи забележка поради думите си " простащината на ГЕРБ " в хода на дебата по проекторешението за промяната на ръководителя на Комисията по правни въпроси.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наложи наказването, след поредност от процедури по метода на водене към него. По-рано през днешния ден депутатите гласоподаваха за ръководител на правната комисия да бъде определен националният представител Анна Александрова (ГЕРБ-СДС), а досегашният ѝ ръководител Стою Стоев ( " Продължаваме Промяната - Демократична България " ) да стане заместник-председател.

В изявлението си Радостин Василев напомни, че Анна Александрова е била ръководител на правната комисия в 44-ото Народно събрание. " Ако някой си е разрешил да подлага на критика Стою Стоев, че е незапознат, той по отношение на Анна Александрова е учен ", сподели Василев. По думите на Василев това е най-важната комисия в Народното събрание и е трябвало да се откри по-подходящ сътрудник. " За три години парламентаризъм, аз не съм чул експертно изявление от госпожа Александрова. Съжалявам, че сменяме този ръководител, с всички условности, с които той беше определен, той е по-качествен ", сподели Василев.

Александър Иванов (ГЕРБ-СДС) в процедура по метода на водене изиска Росен Желязков да наложи наказване за изявлението на Василев и сподели, че ръководителят на Народното събрание е трябвало да прекъсне депутата, преди да наскърбява свои сътрудници народни представители.

Радостин Василев отговори, че не е останал с усещане, че е обидил някой. Той се обърна към ръководителя Росен Желязков, като го прикани да обърне внимание на изявлението на сътрудниците си от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, тъй като " простащината на ГЕРБ не е хубаво да се гледа по малкия екран от българските жители ".

Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че му постанова забележка поради думите " простащината на ГЕРБ ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР