Небостъргачите убиват над 1 млрд. мигриращи птици. Сред оживените американски

...
Небостъргачите убиват над 1 млрд. мигриращи птици. Сред оживените американски
Коментари Харесай

Небостъргачите убиват над 1 млрд. мигриращи птици

Небостъргачите убиват над 1 милиарда мигриращи птици. Сред оживените американски метрополиси умират сред 100 милиона и 1 милиард мигриращи птици, откакто се блъскат във високи здания с отразяващи прозорци, съгласно учени от университета Корнел в Ню Йорк.

Според отчет, оповестен от университета, Чикаго е един от най-опасните за птиците градове в Съединени американски щати, защото е на пътя на миграционните направления на към 5 милиона птици от 250 разнообразни типа. Учените настояват, че постройките в Ню Йорк, Лос Анджелис, Сент Луис и Атланта също са рискови за птиците, оповестява Сабах Дейли.

Мигриращите птици нормално летят през нощта и когато виждат блестяща светлина, те се насочат към нея в търсене на храна. Отразяващите прозорци и осветените небостъргачи обаче примамват птиците в гибелен капан, в който попадайки, те се разрушават и умират.

Според учените единственият метод да се спасят птиците по техните миграционни направления е да се изключи светлината на небостъргачите през нощта и да се построят здания, щадящи птиците, с гравирани прозорци вместо отразяващи.

Статистиката на Одюбон, американска организация с нестопанска цел за запазване на дивите птици и техните местообитания, демонстрира, че единствено в Ню Йорк умират до 200 000 птици всяка година. /БГНЕС

Децата у нас проговарят първо на британски

 

Небостъргачите убиват над 1 милиарда мигриращи птици

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР