Небесата се отвориха“ в Атика, а бурята Ариел“ е в

...
Небесата се отвориха“ в Атика, а бурята Ариел“ е в
Коментари Харесай

Опасно лошо време в Гърция заради циклона „Ариел“

„ Небесата се отвориха “ в Атика, а бурята „ Ариел “ е в разгара си в цялата страна. Призовават се жителите да не излизат, в случай че не е извънредно неотложно.

По това време вали пороен дъжд в цяла Атика. Съобщение от тел. 112 е изпратено към жителите на остривите Кефалония и Закинтос за ограничение на придвижването.

Градушка, гръмотевица и мощен бофорт в Йонийско море, Пелопонес и остров Крит се чака през идващите часове.

Лошото време „ Ариел “ е в ход от ранните часове на сряда, 30/11. Според последните планирани данни на Националната обсерватория на Атина/meteo.gr, през двата дни сряда 30/11 – четвъртък 01/12 се чакат стихии и огромни количества превалявания в доста региони на страната.

Проведена бе изключителна среща в Министерството на климатичните рецесии и гражданска отбрана.

В рамките на срещата беше прегледано развиването на неприятното време досега и решено да се задейства телефон 112 за изпращане на предупредителни известия до жителите според от хода и развиването на явленията в съответни региони.

Генералният секретариат по гражданска отбрана на Министерството на климатичните рецесии и гражданската отбрана е в цялостна подготвеност и е уведомил съответните способени държавни организации, областите и общините в страната, да бъдат в нараснала подготвеност на гражданската отбрана за неотложно справяне с последствията на тежките метеорологични феномени.

За информация и известия по отношение на създалата се конюнктура и проходимостта на пътната мрежа заради притока на придошлите дъждовни води, жителите могат да посетят уеб страницата на гръцката полиция www.astynomia.gr.

 
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР