Не знам ЦИК как са я мислили, но на места

...
Не знам ЦИК как са я мислили, но на места
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: С машинен вот няма как да има 44% невалидни бюлетини

Не знам ЦИК по какъв начин са я мислили, само че тук-там из страната процентът на невалидните гласове е 44. Хартиените бюлетини са тотал вреда за изборния развой в нашата страна.

Да, несъмнено в по-старите демокрации работят, но там нямат тъкмо нашата действителност. В нашия вилает нещата са маааалко по-сложни: едни хора несъзнателно се объркват, до момента в който гласоподават, други се объркват напълно волно, трети биват проведено комплицирани, а четвърти вършат всичко както би трябвало, обаче минава някой обърквач след тях и хоп – 44% невалидни.

Това с машини няма по какъв начин да стане. Машината ти дава екран след екран и е много по-трудно нещо да объркаш. И няма по какъв начин да пуснеш единствено преференция, без да си показал партия, каквато е една от честите аргументи за недействителен книжен избор.

Общинските препоръки на доста места ще бъдат съществено ощетени от това варварско и непозволено унищожаване на опцията за машинен избор на първи тур. За общински съветници втори тур няма.

Изобщо – някои партии, в случай че могат ще вървят с гърба напред, единствено и единствено да не погледнат бъдещето в очите.

*Текстът е оповестен във фейсбук профила на Ивайло Мирчев. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР