"Не знам докога ще стигнат нервите на хората"Това каза пред

...
"Не знам докога ще стигнат нервите на хората"Това каза пред
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Не знам докога ще стигнат нервите на хората

"Не знам докога ще стигнат нервите на хората "

Това сподели пред Румен Овчаров, някогашен енергиен министър.

"В международен мащаб газ има. Въпросът е къде е, по какъв начин, на каква цена може да бъде доставен в България. Като най-големите хитреци взехме решение да отрежем клона, на който седим, да изпуснем питомното и да гоним дивото. Днес имаме три пъти по-високи цени на газа. Можем да продължаваме с тези извършения. Не знам докога ще стигнат нервите на хората да се занимават с простотиите на най-различни случайници, които са яхнали метлата на ръководството и се упражняват върху гърбовете им ", съобщи Овчаров.

Според него би трябвало да спре неглижирането на единствения и най-евтиния източник на природен газ - "Газпром ":

"Трябва да се съобразим с изискванията, настъпили след указа на президента на Руската федерация. Тези условия се извършват от над 60% от страните в Европейския съюз и нищо не им се е случило. Те отхвърлиха да козируват на Съединени американски щати и опазиха личните си ползи, консуматори, промишленост ".

В предаването "Хоризонт за вас " той прикани българското общество да се освободи от непрекъснатото насаждане на псевдоистини, основани единствено на инструкции от някъде другаде.

"Темата с газа не може да бъде политизирана. Темата е доста елементарна - има ли газ, или няма газ и на каква цена се доставя... Въпрос е за какво едно такова сдружение като "Булгаргаз " е в такова положение - в края на годината то беше на облага, а внезапно се оказва с 500 млн. лв. отговорности. Една от аргументите е, че когато стопираха газа на 27 април, вместо да получаваме евтиния съветски газ, ние доставяхме газ - отново съветски, през гръцките компании, единствено че два пъти по-скъп. Само за четири дни "Булгаргаз " загуби 10 млн. лв.. Над 60 млн. лв. са загубите на сдружението за месец май ".

Интервюто с Румен Овчаров можете да чуете в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР