Не забравяйте, че трябва да го поливате през първите две

...
Не забравяйте, че трябва да го поливате през първите две
Коментари Харесай

Община Русе припомня правилата за засаждане на дръвчета

Не забравяйте, че би трябвало да го поливате през първите две години от развиването му, приканват от общинската администрация

Община Русе приветства залесителните начинания на жители и напомня разпоредбите, които ще обезпечат сполучливо засаждане и напредък на младите дръвчета.

• Желаещите да засадят фиданки би трябвало да се съобразят с типа на дървото и да го положат в такава почва, която да бъде подобаваща за неговото вярно израстване.

• За засаждането в градска среда на дръвчетата се изисква позволение от Община Русе, а плодните дръвчета могат да бъдат засадени само в частните парцели и градини.

• Периодът ноември – февруари е целесъобразен за засаждането на нови дръвчета, защото опадването на листата и вегетационният интервал са завършили.

• Не бива да се подценяват и нормативните условия за разстояние на декоративната растителност от обекти в градска среда. За да оцелее младото дръвче, е належащо то е на задоволително разстояние от други дръвчета, здания и уреди, както и от кабели на енергопреносната мрежа



От общинската администрация приканват всеки, засадил дръвче, да не не помни за грижата и поливането му в първите две най-важни години от развиването му.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР