Не всичко, което е вкусно, е здравословно. Всички обаче знаят,

...
Не всичко, което е вкусно, е здравословно. Всички обаче знаят,
Коментари Харесай

Как бързата храна влияе върху психиката на детето

Не всичко, което е вкусно, е здравословно. Всички обаче знаят, че бързата храна не е здравословна

Но надали доста хора допускат, че бързата храна визира освен физическото здраве, само че и психическото.

Почти 78% от учениците постоянно ядат бърза храна и пият кокакола. Това е печален резултат от изследване, извършено предходната година. Бързо, вкусно, не доста скъпо, само че и нездравословно. Днес експертите за следващ път припомнят: бързото хранене е рисково. И споделиха за какво.

Първо, има прекалено много калории. Това значи риск от развиване на затлъстяване и свързани с наднормените килограми болести.

Стандартният обяд от пържени картофи, хамбургер, кока-кола и десерт съдържа над 1000 калории. Това е съвсем половината от дневния банкет на калории за възпитаник от прогимназията.

На второ място, бързата храна съдържа трансмазнини – към 40% за една порция обяд. Докато тяхното безвредно количество за хората е не повече от 1% от дневната диета.

Транс-мазнините водят до проблеми с черния дроб, сърдечно-съдовата система, ендокринната система, а също по този начин доста усилват риска от злокачествени новообразувания.

Консерванти, подобрители на усета, багрила, непотребна сол и захар – всичко това, несъмнено, е нездравословно за организма. Освен това води до пристрастяване. На човек му се желае да яде от ден на ден и повече – става известно, че пристрастяването е сходно на това, което съставлява пристрастяване към игри на компютъра или даже към алкохол.

Между другото, заплахата се крие даже в самото име – „ бързо “, т.е. храна за ястие небрежно, за малко време. Храносмилателната система страда от такова бързане.

Децата са специфична рискова група

Учени от Съединените щати организираха изследване и откриха: тези, които непрекъснато ядат бързо хранене, имат душевен проблеми. Експертите към момента се пробват да схванат механизма на сходен резултат, само че към този момент е ясно, че нездравословната храна не визира подрастващите по най-хубавия метод.

„ Младите хора, които постоянно посещават заведения за бързо хранене, са по-склонни да страдат от нараснала тревога, предразположени са към меланхолия, неразумна експанзия, несъответстващи реакции и суицидни настроения “, предизвестиха специалистите.

„ Погледнете състава на ястията за бързо хранене: дълъг лист от съставки, които на доктрина не би трябвало да ги има. Захар, подобрители на усета, стабилизатори, соя, протеинови заместители, нишестета, транс-мазнини, оцветители, подобрители, разнообразни „ е-та “ … Всички те са нужни, с цел да може храната да се съхранява по-дълго и да остане привлекателна за потребителя. Но от сходен пречистен артикул няма изгода за тялото. Освен това, заради тези съставки, наличието на калории в него ще бъде доста по-високо.

Бихме посъветвали деца, хора с наднормено тегло, нетърпимост към глутен и лактоза, автоимунни болести, сърдечно-съдови патологии и захарен диабет да заобикалят такава храна. “

Освен това по-рано лекари обявиха, че точно бързата храна може да е причина за увеличение броя на алергичните болести при децата. Не е на вятъра, че алергията се смята за болест на века – през последните 30 години броят на страдащите от алергия е повишен доста.

Инфо: kp.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР