Не всички улици са еднакви. Вземете цветната Каминито в квартал

...
Не всички улици са еднакви. Вземете цветната Каминито в квартал
Коментари Харесай

Това са някои от най-красивите улици в света

Не всички улици са идентични. Вземете цветната Каминито в квартал Ла Бока в Буенос Айрес - тя освен дава на посетителите тънък за чудесни фотоси, само че и служи като увещание за това по какъв начин кварталът е издигнат през 19-и век. Улиците обаче не би трябвало да оферират урок по история или да бъдат като картичка, с цел да бъдат очарователни. Някои от тях са забележителни със своите зашеметяващи естествени характерности, като тунела на черешовия цвят в Бон, Германия, който се появява за няколко къси седмици всяка пролет.

Вижте някои от най-красивите улици в света.

Сетенил де лас Бодегас (Setenil de las Bodegas), Испания
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Sara | Love is in the airport (@love_isintheairport)

Разположен в Южна Испания, тъкмо сред Севиля и Малага, Setenil de las Bodegas е дребен град с към 3000 души. Белите къщи са красиви, само че не това прави този град толкоз специфичен. Структурите са вградени непосредствено в скалистите скали, заобикалящи района,  а резултатът са красиви естествени скални формирания, надвиснали над улиците, осигуряващи сянка и зашеметяващи гледки.

Бруклин, Ню Йорк
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Marco Domizi (@marcodomizi)

За тези, които вървят по калдъръмената улица в квартал Дъмбо в Бруклин, неочакваната панорама на Манхатънския мост може да бъде страхотна изненада. На кръстовището на Вашингтон и Уотър Стрийт локалните поданици и туристите могат да се насладят на величествената хубост на най-дългия мост, свързващ Манхатън и Бруклин. Разбира се, което прави гледката още по-драматична, са симетричните здания от двете страни на Вашингтон Стрийт, създавайки една от най-хубавите благоприятни условия за архитектурна снимка в квартала.

Париж, Франция

В началото на века парижкият Монмартър е дом на някои от най-големите културни имена в света. Пиер-Огюст Реноар, Пабло Пикасо и Амедео Модилиани са измежду многото известни поданици на този в миналото бохемски квартал. Днес, до момента в който Монмартър към момента има чувството за общественост на художници, шикозните магазини са се преместили, което го трансформира в един от най-очарователните квартали на Париж. По-специално един маршрут - Rue de l'Abreuvoir и Rue des Saules, е дестинация, която би трябвало да посетите. Цветните здания и покрити с бръшлян стени са фантазията на всеки фотограф и могат да бъдат открити тъкмо зад монументалната забележителност Sacré-Cœur.

Миконос, Гърция



Трудно е да се разхождате по улиците на Миконос, без да бъдете сюрпризирани от хубостта. Голяма част от това се дължи на калдъръмените улички, които се извиват към варосаните къщи. В избрани елементи на острова пешеходците ще имат от улицата и несравнима панорама към морето.

Агеда, Португалия
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от 詩歩/Shiho (死ぬまでに行きたい!世界の絶景????著者) (@shiho_zekkei)

Проектът Umbrella Sky на Агеда започва през 2011 година като част от годишния фестивал на изкуствата Ágitagueda в португалския град. Всяко лято, когато температурите се покачват, по тесните улици на Агеда се разполагат с навеси от цветни чадъри, които обезпечават сянка на пешеходците изпод.

Колмар, Франция



Колмар, Франция, покрай границата с Германия, е един от най-очарователните градове в Европа. И въпреки всичко, може би най-живописната зона в Колмар, която може да се откри, е из улиците на Стария град. Архитектурата, която наподобява недокосната от времето, с цветните си дървени структури, предлага неповторима елзаска хармония.

Будапеща, Унгария

На няколко пресечки от река Дунав в Будапеща е улица Zrinyi Utca. Тя е пешеходна и предлага едни от най-хубавите гледки към известната базилика Свети Стефан в Унгария.

Брюж, Белгия
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Visit Flanders FR (@visitflandersfr)

Заедно с Амстердам, Брюж, Белгия е наричана от мнозина „ Северната Венеция “. Историческият, добре непокътнат град е неповторима панорама, а огромна част от чара му идва от калдъръмените каменни улички, както и от средновековните здания, които се отразяват в каналите.

Бурано, Италия



Край крайбрежията на Венеция, във водите на Венецианската лагуна, се намират поредност от дребни острови. Подобно на известния италиански град на водата, доста от тези дребни острови имат чудни канали, минаващи по улиците им. И на никое място отвън Венеция тези улици не са по-красиви, може би, в сравнение с в Бурано. И въпреки всичко не каналите вършат града известна дестинация, а по-скоро дребните многоцветни здания, които като че ли изскачат на всяка крачка.

Йорк, Англия

Сградите, които ограждат Шамбълс - улица в Йорк, Англия - са издигнати още през 14-ти век. Очарователните здания с дървена рамка се открояват по калдъръмената улица.

Кордоба, Испания



Разположена в андалуския град Кордоба, Calleja de las Flores е тясна улица, която минава тъкмо в площад. С многото си цветя и бели стени, очарователната испанска улица е доста типична за района.

Лисабон, Португалия



Лисабон има доста зашеметяващи забележителности, само че може би най-хубавото място да се насладите на всичко е около известния в града Елевадор да Бика. Пешеходците, които вървят (или карат) до върха на стръмния надолнище, ще бъдат посрещнати с трагични гледки към тясната улица, кабинковите лифтове, движещи се по пистите им, и по-нататък, река Тежу. Много от трамваите са рисувани от локални улични художници, добавяйки повече хубост към живописната забележителност.

Херес де ла Фронтера, Испания

Разположен в Андалусия, Испания, Херес де ла Фронтера е град, прочут със своето изтънчено вино. Тук една улица в историческия център е засенчена от гроздови листа от лозя, отглеждани около близките стени.

Бон, Германия
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Cherry Blossom Bonn (@cherryblossombonn)

В продължение на две до три седмици всяка пролет магическият тунел, основан от дърветата по улица Cherry Blossom в Бон, Германия, притегля туристи и фотографи.

Амстердам, Холандия
       Вижте тази обява в Instagram.                      
Публикация, споделена от Eelco (@westeel)

 

Множеството канали на Амстердам са привличали туристи през вековете, само че Brouwersgracht, ситуиран на малко повече от половин миля северозападно от централната жп гара, може би е най-живописният в холандската столица.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР