Не всички касови апарати трябва да бъдат подменени, а само

...
Не всички касови апарати трябва да бъдат подменени, а само
Коментари Харесай

ГЕРБ успокоява: Ще се подменят само най-старите касови апарати, за другите трябва само ъпдейт

Не всички касови апарати би трябвало да бъдат сменени, а единствено най-старите, изясни в утринния блок на bTV ръководителят на бюджетната комисия към Народното събрание Менда Стоянова.
Тя разяснява измененията в закона от през вчерашния ден, с които бяха признати нови условия за софтуера за ръководство на продажбите. "Досега тези софтуери нямаха строги условия, не бяха подложени на регистрационен режим и всевъзможни гаражни компании можеха да ги създават. В резултат в тях има модули, посредством които може да се изтрива информация и тя да не доближава до Национална агенция за приходите ", сподели Стоянова.
Промените обаче ще принудят огромна част от търговците да сменят касовите апарати или да обновят софтуера им. Това провокира неодобрение измежду търговци и породи подозрения за лобистки ползи.
След измененията в закона производителите или разпространителите на тези софтуери би трябвало да ги показват пред Национална агенция за приходите, да ги записват в специфичен уебсайт и да подсигуряват, че не съдържат модули, които разрешават манипулиране на информация, сподели Менда Стоянова. По думите ѝ на смяната в софтуера ще изисква известна смяна и в софтуера на касовия уред. По-новите апарати – от последните 2–3 години, могат да бъдат съответни на измененията единствено с един ъпдейт, само че по-старите – от 2011–2012 година, евентуално ще би трябвало да бъдат сменени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР