Не всички имат възможност и желание да положат морни бузи

...
Не всички имат възможност и желание да положат морни бузи
Коментари Харесай

На Диванчето на ПРАС-ПРЕС. Блиц интервюта

Не всички имат опция и предпочитание да положат морни бузи на диванчето на Слави Трифонов.
Затова поканихме като посетител създател лайф-стайл журналиста Анна Цолова да седне на едно трикрако столче и да препита на Диванчето на ПРАС-ПРЕС звездите от политическия шоубизнес, които не бяха поканени или не почетоха Слави.
Ани Цолова по принцип ни води курсове по правилна публицистика и образование на възприятията, само че за нашия план с Диванчето даде безмълвно съгласие; може би тъй като забравихме да я питаме директно, тъй че присъединяване ѝ в плана “Диванчето на ПРАС-ПРЕС” е, по този начин да се каже, духовно.
Интервютата са блиц, тъй като обичаме късите форми, само че и с цел да напомним, че думата блиц в публицистиката носи и значение, друго от “бомбастичен уебсайт с анално селфи”.
Свидетелите на Цацаров
Ани : Моите първи посетители са прокурор Кешев и Конпира, двама висши представители на сектата Свидетели на Цацаров: Здравейте, кажете на нашите читатели какво значи името на сектата ви.
Кешев: Вие може би не знаете по какъв начин е на латински “свидетел”. Съществува подобен принцип от Римското право: един очевидец не е очевидец. Знаете ли по какъв начин е на латински?
Ани: Знам, само че няма да кажа!
Конпира: Тестис унус, тестис нулус. Аз съм ляв очевидец, сътрудника е десен, от време на време се разменяме.
Ани: Страхотно. А какво вършиме, когато Цацаров ви прати да проверявате Владислав Горанов? В смисъл, че финансов министър живее без пари в парцел на кръстника си в апартамент за баснословен лайф-стайл.
Кешев: Аз си имам с Горанов една игра. Гледаме се един различен ужасно, както Слави Трифонов гледа Цацаров. Състезаваме се кой ще издържи най-дълго без да се разсмее.
Ани: А вие, господин Конпир, по какъв начин процедирате вие с подобен един обект на инспекция като волния наемател Горанов?
Конпира: Аз доста обичам процедурите. И дори, когато сме си единствено двамата с господин Горанов и никой не може да ни чуе, аз обичам да споделям: ЗАКОНЪТ Е НАД ВСИЧКО! НЯМА НЕДОСЕГАЕМИ!
Ани: И той какво ви дава отговор.
Конпира: Той вика: не ме докосвай! Шти дам, вика, 5 лева, единствено стой да ми лижеш подметките.
Ани: И доста ли по пет лв. сте спечелили?
Конпира: Не го върша за парите.
Ани: А какво обичате да вършиме с Иванчева и Петрова?... Не! Като ви виждам физиономиите, не желая да знам. Край на изявлението, бъдете здрави и по-далеч от мен!
Шиши и неговата майка също
Ани: Пристигат моите последващи посетители и относителната корпуленция в ателието нараства застрашително. Това са господин Шиши и неговата Майка. Откровено казано, доста се веселя, че изявлението е фалшив и не се постанова да виждам тези субекти в натура. Все отново да попитам: господин Шиши, по какъв начин пишете закони, без да се вестнете в Народното събрание?
Шиши: Не се правете, Ани! Не се правете, че ви опасявам!
Мама: Успокой се, мон Шиши. Всичко това е наужким. Фейк изявление.
Шиши: Въпреки това се нервирам! Невъзпитано е!
Ани: Кажете ни въпреки всичко къде написахте Закона за медиите?
Мама: Аз ще отговоря. Закона за медиите е подбуден Свише. Написан е на златни скрижали, които Шиши изрови от пясъците на дубайските плажове. Надписите на скрижалите бяха проучени в най-реномирани храмове на науката като УНИБИТ…
Ани: Добре, добре, имам вяра ви като на родна майка. Довиждане и довиждане.
Волен, Маша и Мечока
Ани: Следващите ми посетители са странна двойка, в лайф-стайл рубриките таман такива харесваме - това са Волен Сидеров и Маша Захарова, върховен посланик, говоритеел на Външното министерство на Руската федерация. Здравейте, добре пристигнали, кажете на нашите читатели какво ви събра, по какъв начин си станахте близки? Какво може да притегли една млада жена с блестяща имперска кариера към застаряващ политик с спорна кариера като вас, господин Сидеров?
Волен: Най-общо казано, Маша ме харесва. Аз не мога да ѝ предложа златен пръстен, и двамата сме фамилни, но мога да ѝ покажа Златен пръст. Златният пръст на българската непоклатимост аз съм го вадил в най-различни обстановки. Откъде тъкмо съм го вадил е също любопитна тема…
Ани: Ouch!...
Волен: ...която няма да жегвам в този момент. А Маша е една прелестна жена с дребни цици, както споделяше Божидар Димитров. Обещал съм ѝ нови гърди, в случай че стана евродепутат! А в тази връзка желая да кажа нещо за свободата на словото, свободата на изложение, недейте споделя още веднъж ouch, Ани, знам че сте страдала! Искам да кажа, че Руската федерация, тоя мечок на международната дипломация, е много феминизирана страна в някои връзки и да вземем за пример Маша Захарова има от сватбата си в Ню Йорк полуеротични фотоси, само че това не съставлява публичен проблем. Нали по този начин, голубчик?
Маша: Так тъкмо!
Волен: Ще ви кажа нещо сантиментално за вашата графа. Започва зима, само че ще пристигна утрото след пролетния дъжд и то ще удължава дните, с цел да могат двама влюбени по-дълго да споделят светлина. Ще свети сияние и ще звънят реките, и млечната мъгла ще се разстила - пухкава и бяла кат мечок. Това е от една остаряла ария, само че както се споделя на лайф-стайл език - вие сте прекомерно млада, с цел да я знаете.
Ани: Вие отговорихте на всичките ми лайф-стайл въпроси, преди да ви ги задам. Благодаря ви и всичко хубаво, сбогом.
Президентът и Дамата с шпорите
Ани: Последните посетители в нашето ателие за лайф-стайл и бръснеща публицистика са президентът Румен Радев и неговата брачна половинка. Здравейте, вие сте хубава световна двойка с сантиментална история. Да ви попитам напряко като авиатор, господин Радев - вдигате ли самолета?
Радев: Зависи кои самолети се закупят за Военновъздушни сили.
Ани: Ако въпреки всичко се завърши договорката за F-16?
Радев: Карате ме да се оригвам на Цветан Цветанов.
Ани: Това не беше светско! Я ми кажете отново това за ПТП гейт, то беше доста светско.
Радев: Зачестилите кавги с пътнотранспортни катастрофи, в които се пробват да замесят хора от фамилията ми, няма да се трансфорат в индулгенция за безобразията на ръководещите. Спомняте си по какъв начин се внушаваше, че брачната половинка ми шпори по софийските улици мерцедес на НСО като някой автоджигит.
Ани: Страхотно е, в действителност! А вие, Деси, доста хубаво сте се научили да мълчите, приветствам ви.
Радева: Аз съм като Влади Горанов, дето вика - мога да заявявам, мога и да не заявявам по какъв начин си устройвам бита. И аз по този начин - мога да шпоря, мога и да не шпоря, мога да приказвам, мога и да не приказвам, само че аз си знам какво ми е, като не приказвам.
Ани: Кажете ни за край нещо положително за нашата графа - за какво предпочетохте нашето Диванче пред мебелировката на Слави?
Радев: Ами тъй като, знаете ли, и аз имам текстописци, това е обикновено за нашите институции, само че аз в никакъв случай не бих наредил или разрешил на моите текстописци да пишат възвания в моя отбрана, наранени на чорбаджийска чест.
Ани: Това беше един прекрасен завършек на нашата графа. Веселин Марешки също бе поканен за диалог на Диванчето, той първо се съгласи, само че след това сподели, че приказвал с Главна прокуратура и направил генерална преоценка на медийното държание и екзистенциалната си същина. Сега се разделяме, а столчето ми остава устойчиво като трите кабинета на Бойко Борисов.

Автор: Г-н Балев, Прас-Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР