Не всички хора със симптоми на коронавирус се регистрират в

...
Не всички хора със симптоми на коронавирус се регистрират в
Коментари Харесай

Поне 30% от заразените с COVID не влизат в статистиката


Не всички хора със признаци на ковид се записват в статистиката. Около 30% от инфектираните действително не влизат в никакви публични данни, което значи, че действителният брой на вирусоносителите е с 30 на 100 по-висок от оповестения. Това разяснява за БНР математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов.

Той изясни още, че от предходната година до момента са изчислявали количеството на хората - безсимптомни носители на вируса, посредством цифрата 4, по което би трябвало да се умножава броят на записаните случаи. По думите на математика общият брой на вирусоносителите е още по-голям. Този брой се трансформира, към тези хора, които към този момент са преболедували и изгубили имунитет, би трябвало да прибавим и ваксинираните. Така излиза наяве, че към 2 милиона и 200 хиляди души у нас имат отбрана против COVID-19 сега - това е така наречен щит против вируса. Което е извънредно незадоволително. А това число и ще понижава, надалеч сме от груповия имунитет, още повече, че имунизацията не е задоволително интензивна, счита проф. Витанов.

Според него вторичният пик на четвъртата вълна ще е първоначално октомври и по тази причина има действителни аргументи. Притеснявам се по какъв начин ще се лекуват хората тогава в къщи, с цел да не се натоварва здравната система, сподели още математикът.

Той пресметна, че при 40 000 имунизации дневно, можем да чакаме привършване на епидемията в България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР