Не всеки шофьор се замисля каква скорост трябва да се

...
Не всеки шофьор се замисля каква скорост трябва да се
Коментари Харесай

Коя е оптималната скорост за автомобила ни на магистрала?

Не всеки водач се замисля каква скорост би трябвало да се смята за " вярна "

Не всеки водач се замисля каква скорост би трябвало да се смята за " вярна " за избран автомобил при придвижване по автомагистрала. Повечето действан на правилото „ 10-15 км над разрешеното – по този начин хем ще се движат по-бързо, хеч ще избягнат наказване “. Така при разрешена скорост от 130 км/ч, те се движат с малко над 140 км/ч и считат, че всичко е наред, пишат от Automedia.

Оказва се обаче, че придвижването с сходно движение не е комфортно за водача на всеки модел автомобил. Опитът на редица водачи е доказателство, че в действителност оптималната скорост за транспортното средство може да бъде избрана, без даже то да е потеглило, т.е. до момента в който седи на едно място.

Разбира се, надалеч по-лесно да се направи това беше във времената, когато скоростомерите на колите бяха чисто механични. Сега на съвсем всички модерни коли те са електронни, само че правилото си остава същият. Устройството пред водача ще покаже оптималната скорост на автомагистрала, когато стрелката му е ситуирана отвесно - " на 12 часа ". Всъщност, по-правилно е да се приказва за диапазон на оптимални скорости - когато стрелката е някъде сред позициите " 11 часа " и " 1 часа "

На скоростомерите на огромна част от колите, които се движат у нас, това подхожда на период от 90-110 км/ч. При някои марки и модели тя може да е леко изместена и да е в диапазона 80-100 км/ч или 100-120 км/ч. Това се отнася за коли с физически стрелки на скоростомери. Всичко е малко по-интересно, в случай че има цифрово устройство пред лидера, защото то демонстрира настоящата скорост на монитора единствено с цифри без намек за " 11 часа ", " 12 часа " и други сходни.

В този случай лидерът би трябвало да влезе в настройките за изгледа на таблото и да избере там опцията, която пресъздава показанията на скоростта под формата на електронна симулация на циферблата на типичен скоростомер. Ако се употребява същия логаритъм като при механичния му аналог, още веднъж се получава оптималният диапазон на скоростта на придвижване.

Практиката демонстрира, че както окачването, по този начин и кормилното ръководство работят най-добре в кола с висока скорост. И моторът не демонстрира нараснал вкус - както се случва при придвижване с обороти, клонящи към оптималните.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР