Не вирусът отстъпва толкова, колкото ние вече имаме някакъв имунитет

...
Не вирусът отстъпва толкова, колкото ние вече имаме някакъв имунитет
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Мерките, каквито и да се вземат, трябва да бъдат адекватни

Не вирусът отстъпва толкоз, колкото ние към този момент имаме някакъв имунитет против него. Това сподели за bTV сподели вирусологът от Българската академия на науките професор Радостина Александрова. „ Ние сме тези, които настъпваме, нагледно казано “, добави тя.

По думите ѝ хората, които са се срещали с вируса, са по-добре готови за него:

„ Хората, които са се срещали с вируса, които са имунизирани и които са боледували и имунизирани, и изключително с 3 дози, са доста по добре готови да го посрещнат и това са хората, които основават усещане, че вирусът отстъпва и, че клиничната му картина е доста по-лека “.

„ Бих желала да употребявам случая да разсея тази мантра, че вирусът се популяризира, популяризира и клиниката му става по слаба. Няма подобен филм. Погледнете другите вируси, с които се познаваме от десетилетия, от епохи. Вижте хепатит, грип, ХИВ – не, те изобщо не се трансформират като клиника, само че ние имаме ваксина против хепатит B, имаме лекарство против хепатит С вируса “, означи проф. Александрова.

Възможно е някои от ограниченията против COVID-19 да се върнат още в понеделник
Проф. Александрова сподели, че ограниченията би трябвало да бъдат съответни на обстановката:

„ Това е нещо, което ние го разбрахме по сложния метод, защото сблъсквайки се с този вирус, минавайки през изключително първите месеци и година на пандемията, знаем какъв брой съществени ограничения бяха взети тогава, защото нямахме никаква друга опция. Сега, 2,5 години по късно с всичките познания, опит, ваксини и имунитет, към този момент имаме всички учредения, всички средства, с цел да можем да продължим да излизаме по-уверено от тази остра фаза на пандемията, тъй че ограниченията каквито и да се вземат, те би трябвало да бъдат съответни “, добави тя.
Според нея е доста рационално в болничните заведения да се влиза с маски и то освен по време на Коронавирус пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР