Не виждате много жени на 60-те с добре направен грим

...
Не виждате много жени на 60-те с добре направен грим
Коментари Харесай

Какъв цвят червило да изберете за жена над 60 години

Не виждате доста дами на 60-те с добре изработен грим или въобще грим по улиците.

На 60+, даже и при най-внимателна грижа, младата кожа не може да бъде непокътната. Колкото и да се стараете, възрастта, както се споделя, е на лицето ви. А едно от най-проблемните места са устните. Цветът на устните се трансформира, става по-избледнял, губи се явен силует, появяват се фини бръчки.

Изглежда, че спасението е в червилото, тъй като това средство може да скрие изброените дефекти. Но в случай че червилото е определено погрешно, то ще подчертае още повече обвързваните с възрастта промени. Така че дамите оставят козметиката настрани, отказвайки грима като цяло.

По принцип в това има известна истина. По-добре е да имате чисто лице, в сравнение с неприятен грим. Но можете да изберете верния грим и да го употребявате малко по-различно, с цел да изглеждате ужасно във вашите 60+. И по този начин, какъв цвят червило би трябвало да избере една жена на 60+?

Изберете колорит
Ето някои рекомендации за дами над 60 години за избор на нюанси:

Розово червило. Няма потребност да набръчкате носа си незабавно, розовата палитра е доста разнообразна, тъй че можете да изберете алтернатива за всяка възраст. Най-добре е да опитате естествени тонове. Но розово-люлякови нюанси би трябвало да се заобикалят. Този цвят наподобява прекомерно изкуствен.


Червено червило. Колкото и да е необичайно, само че аленото червило подхожда на по-възрастните дами доста повече, в сравнение с младите дами. Младо лице в композиция с алено червило наподобява вулгарно, а възрастен наподобява доблестен.

Но, несъмнено, при изискване, че устните са гримирани спретнато. Червеното червило ще притегли погледа, тъй че даже и най-малката немарливост незабавно ще притегли окото ви.

  Прасковени тонове. Това е безпристрастен вид, който подхожда на множеството дами. Това червило е освежаващо и не акцентира бръчките, даже и малко да сбъркате с избора на колорит, няма да е толкоз поразително, както се случва при потребление на червени нюанси.

  Бежово-кафява гама. Тук всичко е доста самостоятелно, само че въпреки всичко за множеството дами тази алтернатива не е подобаваща. Бежовото единствено акцентира бледността на лицето, кафявото прави лицето твърдо и прибавя възраст.


Съвети за текстура
Трябва да обърнете внимание освен на нюанса, само че и на текстурата на червилото. Не би трябвало да употребявате седефени нюанси, червило с огледален искра. На по-възрастно лице това ще наподобява извънредно неуместно.

Но модерните матови текстури не са подобаващи за всеки. Матовото червило наподобява добре с съвършена кожа на устните. Ако има неравности и бръчки по контура, тогава червилото единствено ще ги подчертае.

Бъдете деликатни, когато употребявате течни червила. Имат податливост да се популяризират и запълват бръчки, което наподобява доста грозно.

Най-добрият вид би било класическо червило с мек сатенен искра. Тя ще придаде на устните изчезналия размер и няма да притегли вниманието към минусите.

Използването на молив за устни ще ви помогне да определите контура на устните и ще предотвратите кървене на червилото. Просто изберете деликатно своя колорит. Като универсално решение можете да посъветвате молив, който да подхожда оптимално на нюанса на устните.

И още един съвет: не се опасявайте да експериментирате. Опитайте разнообразни нюанси, даже в случай че се считат за несъответствуващи за зрели дами или си спомняте тъкмо, че такива цветове не са ви подхождали, когато сте били на 40 години. Използвайте проби и потърсете тона и нюанса, които ви подхождат.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР